ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де живуть найзаможніші українці

    30 березня 2024 субота
    61 переглядів
    В Україні за останні роки змінився добробут населення

    В Україні за останні роки змінився добробут населення. В лідери за цим показником вирвалися західні регіон країни.


    Про це повідомила завідувачка відділом досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соцдосліджень НАНУ Людмила Черенько. Вона зазначила, що до війни на сході України була успішна ситуація з доходами населення. У промислових центрах спостерігалися невисокі масштаби бідності.


    "Це весь схід - Донецька, Дніпропетровська, в якійсь мірі Харківська, Запорізька та Луганська області", - пояснила експерт.


    Початок міжнародної фінансової кризи в 2008-2009 роках, за її словами, показало прив'язку бідності до географічних рис. Вона була більш характерна на той час західним областям, ніж східним.


    Демограф розповіла, що благополучні райони були на обох берегах Дніпра. Наприклад, в промислових регіонах сумна ситуація з добробутом спостерігалася в Луганській області. На сьогоднішній день, за словами експерта, центр благополуччя почав зміщуватися в західні регіони України.


    "Більшість західних областей демонструють досить низькі масштаби бідності, ближче до київських показниками. І навпаки - східні регіони стали показувати великі масштаби бідності", - підсумувала Світлана Черенько.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору