ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мережу підірвала нова модна дієта

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Фахівці розповіли про шкідливість новомодної дієти

    Вона отримала популярність завдяки запереченню корисності тих продуктів, які раніше були фаворитами в холодильнику того, хто худне.


    Дієта FODMAP гарантує позбавлення від ненависних кілограмів за умови відмови від цілого ряду продуктів. Під заборону потрапляють пшениця, ячмінь, жито, манна, вівсяна, перлова крупи, кешью, фісташки, арахіс, манго, абрикоси, яблука, бобові та молочні продукти. Всі ці продукти об'єднує те, що вони містять коротколанцюжкові вуглеводи. Часто буває так, що вони не засвоюються в тонкому кишечнику і ускладнюють процес травлення. І правда, відмова від вищезгаданого дійсно нормалізує вагу і поліпшить самопочуття, але лише за однієї умови: якщо ви страждаєте від синдрому роздратованого кишечника, лактозної недостатності або довго вживали антибіотики. Ця дієта нормалізує травлення і баланс корисних речовин в організмі.


    Якщо ж ці захворювання вас обійшли стороною, дієта теж буде корисною, але по зовсім іншій причині: деякі з перерахованих вище продуктів містять відверту "гидоту", наприклад, модифікований крохмаль, текстурований рослинний білок, гідролізований рослинний білок, йодид натрію, глутамат натрію. Ці речовини можна зустріти в продуктах виробників готових каш, хлібобулочних виробів і твердих сирів. Те ж саме стосується молочних продуктів: якщо вони зроблені не шляхом сквашування, а для смаку виробник додає крохмаль і підсолоджувачі, то "молочка" не принесе користі незалежно від того, здорова людина чи ні.


    Дієтологи наголошують, що подібна дієта дуже неоднозначна і підходить далеко не всім, а тому слід перед її застосуванням обов'язково проконсультуватися з гастроентерологом або дієтологом, щоб не "вбити" обмін речовин і травний тракт.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору