ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчені відповіли: як активне використання мобільного телефону впливає на вагітність

    29 березня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Вчені розповіли, як розмови по мобільному впливають на плід

    Норвезькі вчені змогли довести, що активне використання мобільного телефону не приносить шкоди ні матері, ні їх майбутнім дітям. Навпаки, у матерів багато які розмовляють по мобільному, як правило, виростають більш товариські діти.


    А ось електромагнітне випромінювання, всупереч поширеному міфу не впливає на самопочуття плода.


    Понад 60 тисяч жінок були залучені до опитування. Всі вони були розбиті на чотири категорії: тих, хто взагалі не користувався мобільним, тих, хто користувався мало тих, хто користувався ним часто і, нарешті, тих, хто дуже багато говорив по телефону. Метою дослідження було з'ясування взаємозв'язку між інтенсивністю спілкування матері і подальшим розвитком мови, а так само психомоторики у їх нащадків. Також всіх жінок поділили відповідно за віком їх дітей. Для дослідження були запрошені матері хлопців та дівчат двох вікових груп: трирічних і п'ятирічних. Опитування проводилося з 1999 по 2008 рік.


    Учасниці заповнювали анкети, що дозволили визначити ступінь розвитку мовленнєвих і моторних навичок у їх дітей: рівень складності мови, здатність справлятися з деякими операціями, правильність використання граматики.


    Результати опитування показали, що найменші шанси мати проблеми з мовою були виявлені у дітей, чиї матері активно користувалися телефоном під час вагітності. Вчені пов'язують це тим, що жінки які багато говорять по телефону, як правило, экстравертки, а значить і в реальному спілкуванні говорять багато. В тому числі і зі своїми дітьми. Таким чином, дитина постійно має орієнтир емоційно і лінгвістично різноманітної, багатої мови. І сама підтягується до такого рівня.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору