ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«На Миколаївщині скупили всіх інтернів по 3,5 тисячі євро, утримання, хата, навчання мові»

    28 березня 2024 четвер
    142 переглядів
    Іноземні роботодавці викупляють для себе інтернів із Миколаївщини

    Про бажання медиків виїхати працювати за кордон, де їм у більшості дають вигідніші умови сказано багато, а от викуплені інтерни щось нове.


    Експерт Костянтин Надутий розповів про надзвичайний для українських реалій випадок на Миколаївщині, коли всіх інтернів іноземні роботодавці просто викупили, задля належного забезпечення медичною допомогою своїх громадян.


    «Насправді сьогодні нашим лікарям таким здирникам, хабарникам, безруким, безногим, дурним тощо пропонують одразу таку хорошу зарплату за кордоном від трьох тисяч євро. На Миколаївщині, наприклад, всіх інтернів вже скупили по 3,5 тисячі євро, утримання, хата, навчання мові тощо. І вони виїжджають в ближнє зарубіжжя і все, і ми не матимемо лікарів будь-яких, – безоплатних, платних, дорогих, дешевих, ніяких не будемо мати», — розповідає член правління Всеукраїнської медичної спільноти.


    Одразу треба підкреслити, що випадок хоч і новий, але не перший. Ще минулого року восени лікарі Закарпатської області розповіли ЗМІ про жахливий дефіцит медичного персоналу.


    Так, стало відомо, що багато інтернів покидає Україну і продовжує навчання вже у Польщі, Словаччині та інших країнах Європи. Така ж ситуація і з медичними сестрами. Через брак медичних кадрів у Чехії, українських медсестер запрошують на роботу на максимально вигідних умовах. Фінансують навчання мові, а також супроводжують до моменту отримання всіх необхідних документів для офіційного оформлення на роботу в Чеських клініках.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору