ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям, які самостійно опалюють своє житло, нагадали про зміну нарахування субсидій

    28 березня 2024 четвер
    91 переглядів
    Субсидії в Україні: громадянам нагадали про важливі зміни

    Згідно повідомлення на сайті Кабміну, опалювальний період для власників індивідуальних котлів скоротили на місяць і тепер "теплий" сезон розпочнеться з 15 жовтня та триватиме до 15 квітня.


    Для людей, які залежні від централізованого опалення, субсидія нараховуватиметься відповідно до указу органів місцевого самоуправління чи виконавчої влади.


    Зміну стосовно терміну опалювального періоду в уряді пояснили "піклуванням" про гаманці громадян. За словами представників уряду, українці рідко вмикають опалення раніше 1 жовтня, через те, що надворі ще досить тепло. Таким чином, зайвий місяць без тепла в домі дещо зекономить ресурси та кошти.


    Ті, хто ще не встигли подати заяви на оформлення субсидій, ще можуть це зробити, адже термін подачі документів продовжили до 1 листопада.


    У Кабміні нагадали, що монетизація субсидій є премією за енергоефективність та полягає у виплаті "живих" грошей за економію електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт і природного газу - 100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору