ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Мукачівському замку «Паланок» пройде міжнародний фестиваль «Карпати Фест»

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    Міжнародний фестиваль «Карпати Фест» запрошує до Мукачева!

    15-16 вересня 2017 року, в замку «Паланок» м.Мукачево відбудеться Міжнародний фестиваль «Карпати Фест». Фестиваль організовано Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у рамках Дня Європейської співпраці.

    Ідея фестивалю – промоція культурної спадщини прикордонних регіонів. Захід об’єднав танцювальні, співочі, театральні колективи, а також митців і ремісників з Польщі, Білорусі та України.

    У перший день фестивалю очікуються виступи фольк-рок гуртів: Joryj Kloc, «Rock-H», «Тройца», «Irdorath», «Na Dobry Dzień», танцювальних колективів: «Rohy», «Dąbrowica», «Галичина», «Брестчанка» та багато інших. Учасники спробують себе у традиційному ремісництві, матимуть можливість переглянути тематичні фільми, а також взяти участь у квестах замком. Завершиться фестиваль виставами 6 театрів із трьох країн.

    Також, в програмі заходу буде представлено кращий досвід реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, що фінансувалися Програмою Польща-Білорусь-Україна у 2007-2013 роках та можливості у рамках нової фінансової перспективи Програми на 2014-2020 роки.

    Під час тематичних панелей учасники фестивалю з Польщі, Білорусі та України матимуть можливість обговорити спільну культурну та історичну спадщину, а також шанси для їх розвитку і промоції.

    У фестивалі візьмуть участь понад 2000 представників громадських та неурядових організацій, закладів культури, туристів та мешканців Закарпаття.

    Гостями заходу стануть представники Міністерства економічного розвитку Польщі, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, делегації Європейського Союзу в Україні, народні депутати, представники регіональної влади з території дії Програми, дипломатичного корпусу Польщі тощо.

    Довідково: загальна мета Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна полягає у підтримці транскордонних процесів розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України. Стратегія Програми відповідає національним і регіональним стратегіям соціально-економічного розвитку, які повинні бути реалізовані за допомогою стратегічних цілей Програми.

    У фінансовій перспективі Програми на 2014-2020 рр. підтримуються транскордонні заходи за тематичними цілями: «СПАДЩИНА», «ДОСТУПНІСТЬ», «БЕЗПЕКА» та «КОРДОНИ».

    Запрошуються представники ЗМІ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору