ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стартував правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

    25 квітня 2024 четвер
    69 переглядів
    Головтеруправління юстиції у Закарпатській області інформує...

    З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті, стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

    Реалізація проекту відбувається шляхом об’єднання зусиль та інфраструктури Уряду, органів Міністерства юстиції, системи безоплатної правової допомоги, міжнародних партнерів та інших зацікавлених сторін.

    В рамках проекту проводиться інформування населення та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав громадян за найбільш актуальними напрямами. До прикладу, з метою інформування широких верств населення про проблемні питання захисту права власності, а також донесення до місцевого населення інформації правового характеру, затверджено Графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, згідно з яким працівники органів юстиції та системи БПД систематично надають правову допомогу мешканцям найвіддаленіших населених пунктів області. Анонсування виїздів здійснюється через телеканал «Тиса-1», сайти місцевих державних адміністрацій, сайт Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області (https://zakjust.gov.ua/ ).

    Також, з метою захисту майнових прав власників та орендарів земельних ділянок від спроб рейдерських захоплень землі чи врожаю, швидкого й ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна, з ініціативи Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 19 серпня 2017 року № 433, створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель та збіжжя. Оперативний штаб очолив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. Телефон «гарячої» телефонної лінії оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель та збіжжя (0312) 61-35-36.

    Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги Мін’юсту).

    Начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору