ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські рятувальники знайшли туриста зі Словаччини, що заблукав на Петросі

    28 марта 2024 четверг
    20 переглядів

    Пошуки зниклого ще в понеділок 52-річного туриста зі Словаччини закінчилися успішно. У середу, 25 липня, близько сьомої вечора його знайшли рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального пункту (ГПРП) в районі полонини Драгобрат. Стан здоров’я екстремала був задовільний і він не потребував медичної допомоги.

    За словами командира Закарпатського гірського пошуково-рятувального загону Віктора Опаленика, турист відстав від групи в кількості 15 іноземців 23 липня при спуску з гори Петрос, яка знаходиться за 60 кілометрів від гірського масиву Драгобрат.

    Група, не дочекавшись зниклого, вирішила повідомити місцевих рятувальників. В середу близько восьмої ранку вони звернулися за допомогою в Ясінянський ГПРП.

    За пошуки чоловіка негайно взялися фахівці трьох ГПРП: Рахівського, Ясінянського й Лазещинського. Окрім цього було повідомлено всіх лісників про прикмети заблукалого. Через деякий час у телефонному режимі рятувальникам повідомили, що схожого чоловіка бачили в районі Драгобрата. Не припиняючи пошуки на Петросі, Ясінянські рятувальники почали роботи й там. І під вечір словака знайшли між горами Стіг та Близниця, звідки його доправили в смт Ясіня Рахівського району, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору