ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Потужний буревій накрив гірські райони Закарпаття

    28 березня 2024 четвер
    110 переглядів
    Управління ДСНС України у Закарпатській області інформує...

    Вчора, 17 вересня, близько 19.00 по гірських Рахівському й Тячівському районах Закарпаття пронісся буревій, що призвів по пошкоджень покрівель, знеструмлення населених пунктів, падіння дерев тощо.

    Про попередні наслідки негоди на своєму персональному сайті повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    «Шквальні пориви вітру повалили дерева, які пошкодили лінії електропередач та покрівлі приватних будинків і соціальних об’єктів. Станом на 20.30 практично весь Рахівський район знеструмлений, крім того без світла залишається ряд сіл Тячівщини. У с. Білин (Рахівщина) потужний вітер повністю зніс дахи на трьох приватних будинках і ще на кількох пошкодив. Поблизу Білина дерево впало на залізничну колію, рух дизельного потягу «Рахів – Івано-Франківськ» тимчасово припинено. У Верхньому Водяному повалене буревієм дерево пошкодило покрівлі лікарні й близько десяти приватних будинків, пошкоджений також дах у лікарні смт. Ясіня. У кількох селах дерева перекрили рух автотранспорту», – йдеться у повідомленні Геннадія Москаля.

    За інформацією У ДСНС у Закарпатській області, станом на 21.00 рятувальниками зафіксовано близько 30 випадків падіння дерев.

    Так, у населених пунктах Рахівського району зафіксовано 24 випадки падіння дерев. Зокрема, у м. Рахів дерево впало на автомобіль, у с. Білин падіння дерева на залізничні колії затримало рух потягу Рахів-Коломия. Два дерева через шквалистий вітер повалило у Тячівському районі та по одному у містах Хуст та Виноградів.

    Внаслідок буревію у смт. Ясіня було пошкоджено покрівлю на лікарні та зафіксовано ще чотири аналогічні випадки на приватних будівлях. Окрім того, через негоду було повалено аварійний копер шахти № 9 ДП «Солотвинський солерудник».

    «Інформації про постраждалих внаслідок негоди немає. Рятувальники та аварійні бригади енергетиків уже виїхали на місце й почали відновлювальні роботи. Ситуація знаходиться під постійним контролем обласної та районних держадміністрацій», – наголошує голова облдержадміністрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору