ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців попередили про можливу епідемію грипу

    20 квітня 2024 субота
    66 переглядів
    Українські лікарі б'ють тривогу через небезпечні віруси

    Цього року в Україну можуть прийти два грипи типу А, поведінку одного з яких важко передбачити.


    Про це розповіла дільничний лікар Рита Гофман.


    "Як завжди, передбачається, що будуть грип А і B. Гонконгський, який був у минулому році і від якого в Кривому Розі померла дівчинка, і "Мічиган", модифікація Каліфорнійського - "свинячого" - грипу, який теж був у минулому році і який не наробив багато лиха, на відміну від попередніх років", - повідомила вона. І додала, що поведінку "Мічигану" передбачити досить складно.


    За словами лікаря, українців атакуватимуть і два менш небезпечних грипи - групи: "Брісбен" і "Пхукет". "Вони протікають безпечно. "Брісбен" був у минулому році, "Пхукет" – рік тому", - зауважила Рита Гофман.


    Щоб перемогти паніку, яка незмінно охоплює людей в період епідемій грипу, лікар порекомендувала вже зараз, до початку епідемії, придбати спеціальні тести, які, по-перше, визначають, чи є у вас грип і, по-друге, дають відповідь на питання, якого саме типу ваш грип, якщо ви заразились – А чи В.


    "Я б рекомендувала розщедритися і купити ці тести про запас. У минулих сезонах я переконалася в тому, що це дуже добре працює на те, щоб боротися з панікою. Дуже важливо, щоб тест був вдома вже зараз, а не тоді, коли виникає епідемія, тому що їх вже не буде", - підкреслила медик.


    За її словами, якщо тест показав наявність грипу В, "то можна, як кажуть, розслабитися".


    "Якщо підтверджується грип А, то, безумовно, варто звернутися до лікаря в будь-якому разі – хоча б зателефонувати і порадитися. У такій ситуації потрібні серйозні заходи профілактики і лікування", - попередила лікар.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору