ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому українці масово їздят на заробітки до Росії (відео)

    16 квітня 2024 вівторок
    91 переглядів
    Трудова міграція: чому українці тікають до Росії

    Попри військове протистояння на сході, українці досі їздять на заробітки до Росії. Таку дивну тенденцію помітили наші прикордонники: вони запевняють, що останнім часом навіть побільшало тих, хто готовий гнути спину на благо північного сусіда. Але причини у кожного різні.


    Якщо вірити офіційній статистиці, то протягом першого півріччя до РФ виїхали на 56,1% більше, ніж за попередній період (всього 2,67 мільйона осіб). Припускають, якщо подібна тенденція утримається, то за короткий час ця цифра виросте до 5 мільйонів.


    До початку російської агресії 2013 року охочих перетнути кордон було 6,2 мільйона, але збиралися туди не тільки працювати, а переважно до родичів, на концерти та екскурсії.


    Те, що українці не перестали їздити до Росії, підтвердили й в "Укрзалізниці" – наприклад, у потягу №24 рейсу Київ - Москва залишилося всього кілька вільних місць, квитки на інші розпродано. В авіакомпанії "Белавіа" також зазначили, що у напрямку Київ - Мінськ та Мінськ - Москва заповнюваність складає до 90%.


    Експерти пояснюють це тим, що наші співвітчизники шукають додаткової можливості заробити, а до Польщі потрапити не завжди виходить. Зокрема, йдеться про пілотів, будівельників, архітекторів, нянь, водіїв.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору