ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні більше не будуть діяти стандарти по системі ГОСТ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    В Україні повністю скасували обов'язкове застосування національних стандартів

    В Україні повністю скасували обов'язкове застосування національних стандартів

    В Україні повністю скасували обов'язкове застосування національних стандартів, які з радянських часів відомі як ГОСТи. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.


    Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Зміни внесли до частини законодавчих актів, щоб вони не суперечили закону "Про стандартизацію".


    "Положення Закону встановлюють добровільність застосування національних стандартів, скасовують необхідність узгодження проектів національних стандартів з державними органами, скасовують галузеву стандартизацію", - пояснюється в документі.


    У профільному міністерстві розповіли, що скасування загальної стандартизації відповідає вимогам Світової організації торгівлі. У відомстві також запевняють, що скасування вищевказаних вимог не суперечить європейським принципам у сфері торгівлі.


    Чиновники підкреслили, що прийняття постанови дозволить усунути неузгодженості окремих норм деяких законодавчих актів. У міністерстві додали, що в подальшому ця ініціатива сприятиме приведенню національної системи стандартизації у відповідність з міжнародними та європейськими нормами і правилами.


    Але варто згадати, що українські виробники не завжди дотримуються стандартів при виготовленні своєї продукції. Через це їх товари не відповідають тому, що зазначено на упаковці. Спірним залишається питання, чи дійсно ця ініціатива матиме позитивний вплив.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору