ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лікарі розповіли як перейти на зимовий час не травмуючи органім

    24 квітня 2024 середа
    29 переглядів
    Перехід на зимовий час: як легше пережити

    Перехід на зимовий час в Україні буде в ніч з 29 на 30 жовтня. Тоді, о 4-й годині потрібно буде перевести стрілки на годину назад. І багато лікарів стверджують, що звикати до такого режиму досить складно. Звичайно, для деяких це величезний плюс, адже спати ми будемо на годину довше. Незважаючи на це, організму звикати до нового режиму слід не менше двох тижнів. І весь цей час ви можете почуватися не кращим чином. Тому ми вирішили розповісти вам, як легше пережити перехід на зимовий час.


    Перехід на зимовий час: як легше пережити


    За тиждень до переходу на зимовий час починайте трохи пізніше лягати спати. Починайте з 15 хвилин, потім півгодини, і так можна дійти до години. Це допоможе вашому організму налаштуватися і звикнути до нового режиму, після переходу на зимовий час.


    Потрібно регулювати яскравість світла в кімнаті: тобто трохи прибирати кількість світла в помешканні з приходом вечора. Крім цього, постарайтеся зранку відкривати штори, а ввечері закривати. Це заспокоюватиме вас перед сном.


    Потрібно починати заспокоюватися і готуватися до сну приблизно за годину до самого моменту, коли ви заснете. Не забувайте, що раніше, до переходу на зимовий режим, ваш організм у цей час вже спав. Тому, щоб він швидше звикав, йому треба спокій.


    Алкоголь, кава і нікотин. Ці речовини заважають циклу сну, тому за тиждень до переходу на зимовий час їх вживання потрібно сильно обмежити, або ж виключити взагалі. Якщо у вас вийде це зробити, то ви набагато легше перейдете на новий розклад сну.


    Розслабитися перед сном вам допоможе тепла ванна. Прийміть її за годину до того, як лягатимете в ліжко. Варто додати, якщо вам потрібно буде поспати вдень, то краще за все це зробити трохи пізніше звичайного, і спати не більше 1 години.


    Перехід на зимовий час: як, коли і навіщо


    Нагадаємо, що в ніч на 30 жовтня в Україні будет перехід на зимовий час. І тепер ви знаєте, що робити, щоб у вас не виникло проблем зі здоров'ям після цього.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору