ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мережу обурила об"ява в польському магазині, про перевірку кожного українця на виході (фото)

    29 березня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Українець - значить злодій: поляки показали своє справжнє обличчя

    У польському місті Барлінек власник магазину Bimex Єжи Бітель повісив табличку, яка попереджає по те, що кожного громадянина України будуть перевіряти на касі.


    Напис на табличці зроблений двома мовами – польською і українською. Попередження про перевірку українців переклали з польської наші співвітчизники, які працюють у цьому магазині. Про це розповів власник крамниці.


    Відповідне фото активно поширюють користувачі соціальних мереж.


    "Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці", – написано польською та українською мовами.


    Власник магазину стверджує, що вдався до такого заходу після того, як громадянин України вкрав дві сумки продуктів.


    Центр моніторингу расистської і ксенофобської поведінки в терміновому порядку поінформував про ситуацію прокуратуру, омбудсмена та посольство України в Польщі.


    В той же час Єжи Бітель заявив, що українці – це проблема не лише в його магазині, а й в усьому Барлінку і підкреслив, що вони крадуть значно частіше, ніж поляки.


    "Поляк може щось вкрасти раз в місяць. З українцями такі історії трапляються навіть чотири рази в тиждень. Я повинен був найняти двох додаткових охоронців", – поскаржився власник магазину Bimex.


    Між тим Центр моніторингу за расовою і ксенофобською поведінкою написав, що "це скандальний випадок дискримінації осіб у зв’язку з їх національністю". В організації запевнили, що докладуть всі зусилля, щоб особи, відповідальні за встановлення таблиці та особи, що змусили розмістити на ній погрози, понесли кримінальну відповідальність.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору