ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські лікарі повернули дитині... відрізаний ніс!

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Закарпаття: Страшна історія зі щасливим фіналом!

    До Закарпатськії обласної дитячої лікарні в переляканому стані привезли дитину, обличчя якої було все в крові. Медики жахнулися - в дівчинки не було носу.

    Причиною став нещасний випадок, однак пацієнтці вдалося допомогти.

    Цей орган привезли в холодовому контейнері. Часу на роздуми в лікарів не було, потрібно було негайно діяти.

    Згодом стали відомі всі деталі того трагічного випадку. Десятирічна дівчинка загралась зі своїми друзями і з розбігу вбігла в скляні двері, не помітивши їх. Від удару товсте скло розбилось, а при падінні буквально відрізало їй ніс. Дорослі
    наклали пов"язку, поклали ампутований орган спершу в серветку, тоді в холодовий контейнер і помчали до лікарні.

    -- Від моменту такої механічної ампутації носа до того, як дитина потрапила на операційний стіл, пройшло близько двох годин. На обличчі пацієнтки від перенісся повністю, наче ножем, зрізало орган нюху з кісточками, хрящами, крилами, ще й губа була травмована. За багаторічну практику чимало довелось побачити, бувало, що дитину привозили без кінчика носа, який відкусив собака (тоді відновлювали орган шляхом нарощення власної шкіри пацієнта), але витримати таку картину було геть непросто, -- розповідає Василь Дячук, лiкар-отоларинголог вищої категорiї, кандидат медичних наук, доцент.
    Тож спершу потрібно було спинити кровотечу, обробити спеціальним розчинок ампутований орган, тоді приступили до роботи по зшиванню. Довелось пошарово співставляти судинки (у цій ділянці вони дуже тонкі, тому важко зшивати), хрящі, кістки, нерви, шкіру. Ніс був блідий і холодний, тому високим був ризик не лише рубцювання, але й того, що орган не приживеться.

    За словами пана Василя, вже на четвертий день ніс почав набувати рожевого відтінку, а згодом став яскраво червоним і теплим. Це означало, що кровопостачання відновлюється. Тоді як чутливість повертатиметься впродовж кількох місяців, це триваліший процес, нервові зв"язки відновлюються значно довше. А з метою профілактики тромбоутворення було прописано ліки й спеціальну дієту, особливими продуктами якої були малина й смородина.

    Відтоді пройшов місяць, дитина вже перебуває під наглядом столичних спеціалістів, які засвідчили, що операцію було проведено успішно, ніс чудово прижився, навіть рубців не буде. Тож це наша особлива радість!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору