ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Екологи повідомили що в світі йде масове вимирання тварин ізза діяльністі людини

    17 квітня 2024 середа
    100 переглядів
    Екологи: планета на межі нового масового вимирання

    Говорячи про вимерли види, ми схильні уявляти собі доісторичних ящерів або, в крайньому випадку, мамонтів. Тим не менш, вимирання тварин на нашій планеті не припинялося ні на один день. Основною причиною скорочення різноманітності фауни на сьогоднішній день є господарська діяльність людини.


    Обмеженість ресурсів, конкуренція і постійна гонитва за прибутком штовхають різних суб'єктів господарювання на недалекоглядні кроки. Якщо ситуація не зміниться, то незабаром, за винятком домашніх тварин, ми залишимося єдиним видом на планеті. Тільки за останню чверть століття біологічне різноманіття Землі скоротилося на третину.


    Щогодини нашу планету залишають три види тварин. За добу близько 70 представників флори і фауни зникають назавжди. Ситуація починає походити на нове масове вимирання.


    Всесвітній фонд дикої природи повідомляє, що за останнє десятиліття на Землі не залишилося чорних західних і в'єтнамських носорогів, нетопирів острова Різдва, китайських річкових дельфінів і веслоносів, тайванських димчастих леопардів і східної пуми, карибського тюленя-монаха і абінгондскої слонової черепахи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору