ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З початком зими та опалювального сезону в Україні гостро постає питання про віялові відключення електроенергії

    29 березня 2024 п'ятниця
    58 переглядів
    Чи залишаться українці без світла взимку

    Але міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик поспішив запевнити, що цього сезону жодних підстав для цього не буде.


    Міністр зазначив, що більш складною ситуація з електроенергією була саме влітку. Оскільки на кількох атомних станціях проводились ремонтні роботи й тому від мережі відімкнули кілька блоків. В результаті загальна кількість працюючих джерел вироблення електрики скоротилась до 10 штук.


    Я не бачу ніяких передумов для того, щоб в Україні були віялові відключення або “блекаути”. Навпаки, ми маємо можливості для експорту електроенергії, а не тільки для забезпечення внутрішніх потреб населення і промисловості. Тому це не актуально", – пообіцяв Насалик.


    Він додав, що в експлуатацію ввели 4-й блок Запорізької АЕС. Найближчим часом до мережі підключать ще чотири. Вони вироблятиму 4 тисячі МВт електроенергії. Країна, за переконаннями міністра, не матиме перебоїв з електрикою навіть за температури -40 градусів.


    Але варто згадати, що лише кілька місяців тому Кабмін продовжував дію власного рішення про дію надзвичайних заходів на ринку електроенергії.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору