ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці відзначають сьогодні відразу декілька свят

    19 квітня 2024 п'ятниця
    97 переглядів
    Сьогодні в Україні святкують одразу три свята

    14 жовтня в Україні святкують одразу три свята: День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці й День українського козацтва.

    Відомо, що Президент України Петро Порошенко скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого і постановив щорічно 14 жовтня відзначати День захисника України, про що засвідчує відповідний указ «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

    Дату 14 жовтня обрано невипадково. Саме цього дня в Україні відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також річниця створення УПА. Із давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. На свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.

    Зі святом Покрови також пов’язано чимало народних повір’їв, прикмет, приказок, прислів’їв. Вважається, що яка погода на Покрову, такою буде і зима. І тому впродовж усього дня уважно спостерігали за погодою: якщо з півдня дув низовий вітер, зима буде теплою, якщо дув вітер із півночі – холодною, із заходу – сніжною. Коли протягом дня вітер змінює напрямок, то й зима буде нестійкою. Якщо на Покрову листя з вишень не опало, зима буде теплою, і якщо сніг не випав, то його не буде і в листопаді.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору