ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому Київ забрав кошти з «дорожнього експерименту» на Закарпатті?

    18 квітня 2024 четвер
    47 переглядів
    Невже Закарпаттю не потрібні дороги, ні поїзди?

    Невже Закарпаттю не потрібні дороги, ні поїзди?

    Стан доріг у області непросто заслуговує кращого, а місцями – просто катастрофічний. І це при тому що край вважається туристичним і після втрати Криму усі політики в один голос стверджували, що тут буде справжня Мекка із гостей.

    Тож де обіцяні туристи, де інфраструктура, де дороги?

    «Це «кидалово» з боку уряду!» ,- каже Москаль.

    Він дійсно обурений рішенням Міністерства фінансів України вилучити від Закарпаття левову частку коштів, зароблених Закарпатською митницею ДФС у рамках «дорожнього експерименту».

    – Для чого тоді старатися, якщо тебе все одно обдеруть як липку? Ми уклали договори з підрядниками, почали робити дороги в тому числі там, де асфальту зроду-віку не було (наприклад, в Усть-Чорнянському кущі на Тячівщині). Як тільки завели сюди потужні іноземні компанії, виявилося, що нема асфальту через відсутність залізничних вагонів. Знайшли вагони – нема локомотивів. Домовляємося про локомотиви, забрали гроші! З Держбюджету на дороги область майже нічого не отримує, і виходить так, що в нас забирають навіть те, що заробляємо на місці, – наголошує очільник Закарпаття.

    Та тут слід віддати належне нашим депутатам. Чому вони мовчать? Чому не лобіюють інтереси області? Адже хто як не вони можуть відстояти право своїх земляків на нормальні дороги.

    Слід зазначити, що не тільки дороги в нас найгірші, але й залізничне сполучення. Поїзди, які їдуть на Закарпаття є застарілими та списаними вже давно. Тим часом інші області мають нові й сучасні потяги. А про Інтерсіті закарпатці тільки мріють.

    Широко розрекламований і нещодавно запущений через Закарпаття поїзд Київ-Солотвино насправді є брудним на несучасним.

    Тим часом дизелі, які «дишуть на ладан» виходять з ладу і навіть горять.

    Зокрема, 6 липня в районі села Бороняво Хустського району виникла пожежа в приміському потязі “Тересва-Королево”. У той часу поїзді перебувало 80 пасажирів. На щастя, всі залишилися живими й неушкодженими.

    На Закарпатті чи не найгірші поїзди в Україні, а Укрзалізниця каже Москалю, що не можна віддавати всі вагони нашій області. І справді, може Закарпаття взагалі відрізати від світу? Аеропорт не працює на внутрішні рейси, доріг немає, а Укрзалізниця офіційно відписується, що збільшила кількість вагонів на область.

    “Зважаючи на парк піввагонів, ПАТ “Укрзалізниця” робить все можливе для рівномірного забезпечення вантажовідправників рухомим складом. Окрім того, програма щодо відновлення автомобільних доріг триває і в інших областях держави. Тому пріоритет у забезпеченні рухомим складом, приміром, тільки Закарпатській області може призвести до зриву виконання загальнодержавної програми ремонту доріг в інших регіонах”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

    Тож незрозуміло, чому нехтуються інтереси закарпатців. І коли врешті-решт матимемо якісне сполучення в межах своєї області, з іншими куточками держави та зі столицею.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору