ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Епідситуація з грипу та ГРІ в Закарпатській області за 43 тиждень

    29 березня 2024 п'ятниця
    92 переглядів
    Обласний центр здоров’я Закарпаття інформує...

    Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик за період з 20.10.2017 по 27.10.2017 кількість звернень за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних інфекцій у порівнянні з попереднім тижнем збільшилася на 7%.

    Зареєстровано 2 905 осіб, що захворіли на ГРІ, показник становить 230,62 на 100 тис. населення, та є нижчим за епідемічний поріг на 18,6%.
    Найбільше звернень за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних інфекцій зареєстровано в м.Ужгород, проте захворюваність залишається на рівні минулого тижня. На інших адміністративних територіях захворюваність перебуває в межах традиційних сезонних рівнів.
    Серед захворілих зареєстровано 1943 дітей віком до 17 років. По області спостерігаємо збільшення кількості звернень з приводу ГРІ у порівнянні з попереднім тижнем як серед дорослих так і серед дітей в межах від 3,4% (діти 15-17 років) до 17,4% (вікова група 18-29 років).
    Кількість госпіталізованих з приводу респіраторних інфекцій в порівнянні з попереднім тижнем збільшилася із 123 до 131 особи. За даними вірусологічного моніторингу, серед хворих підтверджена циркуляція РС-вірусів та парагрипу.

    Як інформує МОЗ України, на сьогодні оновлений штамовий склад затверджено для 4 вакцин проти грипу.
    Вакцини проти грипу:
    - ІНФЛУВАК® (INFLUVAC®) ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ, ПОВЕРХНЕВИЙ АНТИГЕН, ІНАКТИВОВАНА, виробник Абботт Біолоджікалз Б.В., Нідерланди;
    - ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, виробник Хуалан Біолоджікал Бактерін Ко., Лтд., Китай;
    - ДЖІСІ ФЛЮ / GC FLU ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ (РОЗЩЕПЛЕНИЙ ВІРІОН, ІНАКТИВОВАНИЙ), виробник Грін Кросс Корпорейшн, Корея;
    - ВАКСІГРИП / VAXIGRIP СПЛІТ-ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ІНАКТИВОВАНА РІДКА, виробник Санофі Пастер, Франція.

    На сьогодні у Лабораторії з контролю якості медичних імунобіологічних препаратів Державного експертного центру завершено лабораторний контроль зразків препарату ДЖІСІ ФЛЮ/GC FLU, Корея, ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, Китай та ВАКСІГРИП/VAXIGRIP, Франція. Найближчим часом ці вакцини мають з’явитися в аптеках та закладах охорони здоров’я.
    Щеплення проти грипу не входять до національного календаря щеплень, а відтак, ці вакцини не закуповуються за кошти державного бюджету. Вони можуть купуватися за кошти місцевих бюджетів чи інших джерел, не заборонених законодавством.
    Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору