ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

24 населені пункти Закарпаття третій день без світла через негоду

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    Про наслідки негоди на території Закарпатської області

    Внаслідок сильного буревію, шквального вітру, злив та хуртовин, які пронеслися Закарпаттям частково 28 та 29 жовтня 2017 року, суттєво постраждали електромережі кількох районів області.

    Зокрема, через падіння дерев на лінії, пошкодження ізоляторів тощо були відключені 217 трансформаторних підстанцій, 22 населені пункти повністю та 13 частково. Найбільше постраждали Рахівський, Ужгородський, Хустський, Міжгірський райони, меншою мірою – Свалявський, Тячівський, Великоберезнянський. Одразу вже в неділю на місця обривів виїхали ремонтні бригади ПрАТ «Закарпаттяобленерго». Загалом по області відучора працюють 160 осіб (24 бригади), використовується 35 одиниць спецтехніки.

    30 жовтня 2017 року ремонтні роботи тривають. За даними спеціалістів ПрАТ «Закарпаттяобленерго», основна складність полягає в тім, що більшість обривів електроліній спричинені падінням дерев у горах у важкодоступних місцях.

    Станом на сьогоднішній ранок залишаються відключеними 170 ТП, 14 населених пунктів повністю та 10 частково. До обіду, за попередніми прогнозами, вдасться ліквідувати до 90 відсотків усіх обривів. До кінця дня, за планом, повинні бути підключені до електропостачання всі населені пункти області, – інформують у прес-службі «Закарпаттяобленерго».

    «На Яблуницькому перевалі, що на межі Закарпаття та Івано-Франківської області, повалені дерева частково перекрили автомобільний рух, – повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті. – На місце виїхали працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій, які звільняють проїзд за допомогою спецзасобів. Паралельно дорожники підсипають асфальтне покриття спеціальними сумішами. Внаслідок дощів рівень води в річках піднявся, однак загрози виходу на заплаву немає».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору