ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УжНУ відвідав керівник уряду Центральноафриканської республіки

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Прем’єр-міністр ЦАР ознайомився з життям УжНУ

    У понеділок, 30 жовтня, ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка прийняв прем’єр-міністра Центральноафриканської республіки Нгребада Фірміна.

    Еерівник УжНУ ознайомив гостя з африканського континенту з історією та сьогоднішнім днем одного з провідних вишів України, розповів про спеціальності, яким навчають в університеті, у тому числі й студентів-іноземців з країн Африки і Азії.

    Глава уряду ЦАР наголосив, що його порівняно молода країна, яку очолює професор математики і колишній ректор університету Фостен-Аршанж Туадера, дуже потребує освічених молодих інтелектуалів. «Ми розуміємо, що інвестуючи у навчання, держава інвестує у розвиток країни. Потенційні можливості вищої школи України надзвичайно потужні і Центральноафриканська республіка зацікавлена у налагодженні тісної співпраці з нашою країною, її вишами, зокрема й з УжНУ. Мова йде про взаємний обмін студентами між університетами двох країн та підготовку фахівців з найбільш затребуваних професій», - сказав Нгребада Фірмін.

    «Для нас дуже важливою є ваша оцінка можливостей Ужгородського національного університету у сприянні інтелектуального піднесення молодих країн африканського континенту, - сказав ректор В.Смоланка. - Ми позитивно ставимося до можливості розвивати партнерські стосунки з університетами ЦАР, оскільки уже маємо певний досвід у цій справі – нині в УжНУ навчається майже 900 студентів з 29 країн світу. Тому ми відкриті до співпраці».

    У розмові взяли участь проректор з питань міжнародного співробітництва Мирослава Лендьел та Почесний консул Демократичної Республіки Конго в Україні Роман Мегела.

    УжНУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору