ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні, 4 листопада, – день народження у владики Феодора

    20 квітня 2024 субота
    127 переглядів
    Архієпископ Мукачівський і Ужгородський владика Феодор

    Вітання з нагоди Дня народження Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського.



    Ваше Високопреосвященство, дорогий наш архіпастирю!


    У цей прекрасний святковий день пам’яті ікони Божої Матері «Казанської», усіх нас, ваших духовних дітей, сповнює невимовна радість. Адже цього дня, 1966 року, Божим благоволінням на світ з’явилися Ви – наш дорогий серцю, Отець.

    Нині в літописі свого життя Ви перегортаєте черговий лист і розумієте: роки мчать невпинно вперед. Та це, дорогий владико, ніяк не привід для суму! Адже зовнішні зміни чи статична кількість набутих років – неухильне явище, яке, однак, є і власним особистісним багатством досвіду, мудрості й Господніх щедрот.

    З милості Божої, Ви звершуєте свій життєвий шлях зі смиренням і кротістю, несучи достойно ввірений Вам хрест архієрейського служіння. Трудність того хреста не під силу оцінити нам – про його важкість і благість водночас, знаєте тільки Ви і Сам Всевишній.

    Будучи для нас прикладом любові та терпіння, повної самовіддачі справі, на яку обрав Вас Господь, Ви пробуджуєте в наших серцях ті головні почуття, без яких сьогодні не обійтися будь-якій людині, незалежно від  віку: ВІРУ, яка допомагає зрозуміти, що ми створені Творцем для добрих справ, НАДІЮ на порятунок у житті вічному і ЛЮБОВ, бо «хто перебуває в любові перебуває в Бозі, і Бог в ньому» (1Ін.4: 16).

    Ви є керуючим єпархією, що задає темп і динаміку в діяльності, яка втім позбавлена поспіху і спрямовує нас до Вічності. Такий вектор управління древньою Мукачівською кафедрою є надзвичайно успішним і не потребує особливих доводів. Ви завжди доречно нагадуєте, що всі наші щоденні труди мають здійснюватися на славу Церкви і Бога. І ми розуміємо, що як би важко не було при цьому, маємо виконати свою місію на найвищому рівні, адже «Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настановив, щоб ішли ви й приносили плід» (Ін. 15:16).    

    Про істинну любов багато не говорять, але в цей День, від щирого серця, ми хочемо сказати вам слова вдячності і любові.  У повсякденні з наших уст часто замість звернення «Владико» лунає слово «Отець». Це є найкращим доказом того, наскільки Ви є дорогим для нас – справжнім Отцем, Батьком і Архіпастирем, для якого Богом дана паства цінніша за все!

    По-батьківськи, Ви вмієте мудро запримітити ті кроки в нашому житті, що можуть вже незабаром привести нас до сліз й страждання, та відводите від неправильного напрямку і рокових помил

    ок, – при тому розуміючи наш душевний біль, наче свій.

    Кожний Ваш прихід в ті чи інші храми й обителі єпархії є справжнім торжеством для вірників. Архієрейські богослужіння, які звершуєте, завжди вирізняються тихістю, благоговінням і спокійним відслуженням Божественної літургії.

    Ви зігріваєте і втішаєте наші, часом втомлені душі неповторними проповідями, слова яких продиктовуються Вашому серцю самим Небом. Ваші проникливі слова завжди наповнені глибоким змістом та  пробуджують в людях милосердя, співчуття, прагнення піклуватися про ближніх і творити добрі справи. Ви мудро зміцнюєте в серцях вірників канонічну православну віру, сповідування якої в сьогоденні вже можна прирівнювати до мучеництва безкровного.

    «Господь – твердиня моя і Спаситель мій, кого боятимусь?». Ці слова цілком можна назвати девізом всього Вашого життя. Для нас Ви завжди зразок сили духу та істинної віри Христової, яка підтримувала і підтримує Вас у cкладному, відповідальному архіпастирському служінні.

    У цей благословенний день дозвольте подарувати тепло наших сердець Вашому, адже ми всі – Ваші духовні чада, знаємо, наскільки і Ви потребуєте підтримки та уваги.

    Ми щиро бажаємо Вам, дорогий Владико, міцності духу, щоб не дивлячись ні на що, Ви продовжували своє служіння. Здоров’я міцного Вам і дорогій неньці, котра для Вас є так само великою підтримкою. І нехай Господь сповна дарує вам ту радість, яку ми отримуємо від Вас!

    У День Вашого Народження ми підносимо свої скромні молитви за Вас до Господа Бога, просячи Божої милості, довголітнього служіння в Мукачівській православній єпархії, а також всіх душеспасенних благ!

    Дорогий наш Владика, в цей час

    ми бажаєм Вам миру й любові.

    Будьте сильні, моліться за нас,

    наставляйте у кожному Слові.

    Шлях у Царство – з вузеньких доріг…

    Хай ще довго від вічної ночі

    рятуватимуть вірників всіх

    Ваші добрі усміхнені очі.

    Хай Євангельська радість сія,

    у душі буде тиша розлита.

    Ми, велика духовна сім’я,

    Вам бажаємо Многая літа!

    Τον δεσπότην και αρχιερέα ημών, Κύριε, φύλαττε. Εις πολλά έτη, δέσποτα!

    Священнослужителі, чернецтво та віряни

    Мукачівської Православної єпархії

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору