ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті лісівники Великобичківського лісомисливгоспу ліквідовують наслідки бурелому (ФОТО, ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Останнім буреломом у 2-х районах Закарпаття знищено більше тисячі гектарів лісу

    Менше двох місяців тому на Закарпатті лютував бурелом, що не на жарт налякав місцевих. 16-17-го вересня в Рахівському і Тячівському районі внаслідок сильного вітру повалило тисячі дерев.



    Знищено більше тисячі гектарів лісу. Чотирьом держлісгоспам цих районів вітролом наніс збитків на загальну суму 76 млн. грн. Чи не найбільше постраждала територія Великобичківського лісгоспу. За інформацією Великобичківського ЛМГ, потужний бурелом повалив і зламав майже 54 тис кубічних метрів деревини. До ліквідації наслідків негоди приступили не одразу. Після оформлення всіх документів пошкоджені ділянки пустили в розробку. Повалену деревину почали заготовляти підприємці.


    За словами майстра лісозаготівель товариства «ВГСМ» така деревина дуже швидко псується. І якщо серед поваленої деревини зараз ще є ділова, то за кілька місяців залишиться тільки дров’яна. Тож лісозаготівлю такої сировини варто робити ще до початку зими. Таких збитків, як осінній вітровал, лісу не можуть завдати ні крадіжки дров, ні браконьєрські вирубки. Все ж підприємці допомагають ліквідувати наслідки негоди, де це можливо, мінімально компенсуючи втрати від негоди. А навесні наступного року лісництва на місці знищених дерев обіцяють висадити молоді насадження.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору