ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Закарпаття звернулися до Уряду через багатомільйонну заборгованість по зарплатні краянам

    23 квітня 2024 вівторок
    71 переглядів
    Ініціатором звернення став депутат обласної ради Мирослав Білецький

    Звернення до Кабінету Міністрів України стосовно розподілу стабілізаційної дотації та виділення Закарпатській області додаткових коштів для погашення «зарплатної» заборгованості затвердили вчора депутати Закарпатської обласної ради під час чергового пленарного засідання сесії.

    Ініціатором звернення став депутат обласної ради, секретар комісії з питань бюджету Мирослав Білецький.

    За твердженням авторів звернення, Закарпатська обласна державна адміністрація неодноразово інформувала Кабінет Міністрів України про недостачу коштів для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери області у 2017 році та необхідність виділення додаткового ресурсу з державного бюджету для здійснення зазначених виплат.

    Так, тільки до кінця цього року щоб забезпечити виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери необхідно понад 110 мільйонів гривень.

    «Додаткові ресурси у місцевих бюджетів на сьогодні вичерпані і до кінця року вишукати такі кошти неможливо», - сказано у зверненні.

    Як стверджують ініціатори звернення, ситуація із виплатою заробітної плати працівникам галузі освіти та охорони здоров’я в області наразі є критичною.

    Так, «на сьогодні в окремих місцевих бюджетах Воловецького, Міжгірського та Хустського районів не виплачено заробітну плату працівникам дошкільних та загальноосвітніх (крім педагогічних) навчальних закладів ще за вересень місяць. За жовтень не виплачено або виплачено не у повному обсязі заробітну плату зазначеній категорії працівників також у Великоберезнянському, Іршавському та Тячівському районах. З листопада така проблема виникне і в деяких інших районах області», - йдеться у зверненні.

    Проблеми із виплатами зарплатні і у галузі охорони здоров’я. Зокрема, за жовтень не виплачено заробітну плату у Воловецькому та Міжгірському районах, а за листопад, через відсутність призначень, не буде виплачено у Великоберезнянському, Іршавському та Перечинському районах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору