ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Суд скасував штраф у 500 тисяч водієві авто з польськими номерами

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Одеський суд скасував "водійський" штраф розміром понад 500 тис. грн

    Малиновський районний суд Одеси скасував рішення про притягнення до відповідальності за порушення митних правил водія автомобіля BMW з польськими номерами

    Одеський суд скасув штраф розміром понад 500 тис. грн для водія авто з польськими номерами. Про це повідомляє «Думськая».

    У травні 2016 року співробітники Ізмаїльського відділу поліції зупинили водія та після перевірки документів повідомили Одеську митницю про використання українцем авто з іноземною реєстрацією.

    Згодом митники провели перевірку та постановили стягнути з водія штраф у розмірі понад 500 тис. грн — 300% від суми нібито несплачених митних платежів.

    Водій авто звернувся до суду з позовом про скасування штрафу та визнання постанови недійсною. За словами позивача, авто в користування йому надав громадянин Польщі. Відповідно до ст. 380 Митного кодексу, громадянам-нерезидентам дозволено ввозити в Україну транспортні засоби для особистого користування — на термін до одного року.

    За словами водія, він не зобов’язаний знати про умови ввезення авто та дотримання митних пільг, адже він не є ні власником авто, ні відповідальною особою за дотримання правил митного режиму.

    Суд задовольнив прохання позивача та зазначив, що співробітники митниці не довели факту порушення митних правил.

    Митниця не оскаржувала рішення одеського суду, а тому воно набуло чинності.

    Нагадаємо, на початку вересня власники автомобілів з іноземною реєстрацією частково заблокували рух в урядовому кварталі Києва.

    Водії вимагали, щоб в Україні знизили вартість розмитення купленого за кордоном автомобіля та зробили іноземні машини більш доступними для населення. Також автомобілісти закликали владу легалізувати вже завезені машини на іноземних номерах.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору