ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Кожна дорога, навіть лісова, — це розвиток

    19 апреля 2024 пятница
    44 переглядів

    В урочищі Пінява Ганьковицького лісництва на Свалявщині (Закарпатська область) завершено будівництво лісової дороги завдовжки в 1860 метрів.

    На здачі дороги побували голова Держкомітету лісового господарства України Віктор Сивець, заступник голови ОДА Володимир Гоблик, заступник голови обласної ради Михайло Мартин, начальник обласного управління лісового господарства Валерій Мурга, депутат Верховної Ради 5 скликання Олександр Ледида, голова Свалявської РДА Ольга Колядко.

    Зокрема, очільник лісової галузі України Віктор Сивець запевнив, що цей рух уже не зупинити. Зараз пріоритет надається тим територіям, де важ-кодоступний перестиглий лісо-фонд. Оцей лісовий путівець пішов по косогору, щоб уникнути змивів. Тендер на будівельні роботи виграв «Торгавтодор». Величезний позитив шляху в тому, що вдасться залучити повітряно-трелювальні установки. Лісова дорога з часом буде використовуватися не тільки для вантажоперевезень, а й стане рекреаційним шляхом. А ще, якщо виникне надзвичайна ситуація, дасть змогу боротися з пожежами чи іншими природними катаклізмами.

    Загалом по області завершено будівництво лісових доріг і облаштування дорожнього полотна в обсязі 20,8 км. Це 45 відсотків від запланованого. Відставання від графіка зумовлене затяжними дощами у вересні, які значно загальмували формування земляного полотна та облаштування доріг. А особливо - розробка скельних порід у Брустурянському лісомисливгоспі, де тільки із застосуванням спеціальної пневмо-спецтехніки вдається пробивати трасу дороги максимум по 10-15 метрів на день, а також виходом з ладу спецземлемірної техніки.



    Марина ЮРЧИК, "Новини Закарпаття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору