ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Угорці допомагатимуть реалізовувати Програму розвитку сільської місцевості прикордонних територій

    29 марта 2024 пятница
    20 переглядів

    Угорці запропонували всіляко допомагати розвитку сільської місцевості прикордонних територій України та Угорщини. Цю ініціативу схвалили сьогодні, 25 жовтня, під час засідання українського-угорської робочої групи розвитку співпраці в аграрному секторі двох країн.Угорці зазначили, що процес розвитку сільської місцевості в Угорщині розпочався у 1993 року. "Це модель знизу - у кожній сільській місцевості є акційні групи, і власне вони визначали стратегії розвитку своєї місцевості. Такі групи діють у всій Угорщині", - поінформував референт управління з питань розвитку аграрних територій Міністерства землеробства та розвитку регіонів Угорської Республіки Янош Тот Балаж.

    "Було б доцільно налагодити співпрацю акційних груп сільської місцевості по обидва боки нашого кордону. Для розвитку прикордонного співробітництва з сусідами Євросоюзу в ЄС є спеціальна програма фінансування. Ми готові всіляко допомагати вам: як досвідом, так і в організації фінансової допомоги ЄС", - заявив він.

    Заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан відповів, що це дуже актуально для України. "Цього року ми прийняли державну Програму розвитку українського села до 2015 року, і власне блок розвитку сільської території має в ній дуже важливе значення. Потрібно піднімати рівень життя у селі, немає бути різкої різниці між соціальними рівнями села і міста. Тому безумовно, угорський досвід нам цікавий і потрібний".

    ***

    Заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан та державний секретар з фахових питань Міністерства землеробства та розвитку регіонів Угорської республіки Бенедек Фюлюп сьогодні, 25 жовтня, у Львівському державному аграрному університеті парафували проект міністерської угоди про співпрацю, повідомляє ZAXID.NET.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость

    Аватар пользователя Гость