ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Завтра на Львівщині відзначатимуть річницю Західно-Української Народної Республіки, до складу якої формально входило й Закарпаття

    28 марта 2024 четверг
    35 переглядів

    Завтра Львівська обласна організація партії «Наша Україна» проведе ряд заходів щодо відзначення річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки. Про це повідомив член Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Володимир В’язівський.

    «У районах та містах Львівської області активісти Партії проводитимуть урочисті академії, покладатимуть квіти до могил та пам’ятників видатних діячів ЗУНР. Крім того, у школах будуть проведені тематичні уроки історії України», - повідомив він.

    За його словами, переоцінити важливість цієї події важко, адже саме проголошення ЗУНР, яка включала українські етнічні землі і охоплювала Галичину, Буковину і Закарпаття, дозволило в майбутньому об’єднати Україну в єдину незалежну державу. «Саме в такі дні ми замислюємось над тим скільки зусиль і крові вартувала незалежність України. Тому у парламенті VI скликання демократична коаліція повинна докласти максимум зусиль аби у майбутньому не виникало питань цілісності та незалежності України», - додав член Блоку.

    Нагадуємо, 1 листопада 1918 року у Львові було проголошено створення Західно-Української Народної Республіки, яка включала українські етнічні землі і охоплювала Галичину, Буковину і Закарпаття. Територія ЗУНР становила 70 тис. кв. км, населення — 6 млн осіб. Був затверджений герб держави — Золотий Лев на синьому тлі та прапор — балакитно-жовтий. Національним меншинам на території ЗУНР гарантувалися рівні права з українським населенням, повідомляє сайт RAZOM.
    Закарпаття: Молодіжна референтура КУНу організує 1 листопада смолоскипну ходу в пам’ять про героїв України
    Как кроили Украину, или Взять и разделить...
    Закарпаття: Карпатська Україна — яскрава і трагічна сторінка української історії...
    Сегодня Украина празднует День соборности

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость