ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді вже реєструють учасників зовнішнього незалежного тестування

    25 апреля 2024 четверг
    51 переглядів

    В Ужгороді розпочалася реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Як відомо, за наказом Міносвіти, у 2008 році вступ до вишів здійснюватиметься виключно через систему зовнішнього тестування. Цього року в обласному центрі Закарпаття було протестовано 400 учні. Їхніх наступників чекає ряд змін, зокрема, для зовнішнього оцінювання можна обрати з-поміж 11 предметів.

    Серед предметів, для яких розроблено тести – українська мова та література, зарубіжна література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, фізика, хімія, географія, основи економіки, основи правознавства. Результати зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти та при прийомі на навчання до вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації та різних форм власності, де вступних іспитів із цих дисциплін вже не буде.

    Виняток становить іноземна мова: вступні з неї залишаються, як і державна підсумкова атестація.

    В Ужгороді запрацювали 18 пунктів реєстрації при школах та один при міськвідділі освіти для випускників попередніх років, а також студентів професійно-технічних навчальних закладів, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Зімни до бази даних можна вносити не пізніше 20 лютого.

    Щомісяця пункти реєстрації подаватимуть дані щодо кількості зареєстрованих до регіонального центру в Івано-Франківську.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору