ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорили питання боротьби з торгівлею людьми

    25 апреля 2024 четверг
    26 переглядів

    30 листопада 2007 року у приміщенні Управління УМВС України в Закарпатській області ( вул. Ракоці, 13, малий зал ) відбувся круглий стіл для представників громадських організацій, центрів соціальних служб для молоді, служб у справах неповнолітніх, правоохоронних органів, представників пограничних загонів, СБУ, дільничних інспекторів, міграційної служби, Центру боротьби зі СНІДОМ, Обласного центру здоров’я.

    На круглому столі обговорювались питання стану боротьби з торгівлею людьми у Закарпатській області та організації взаємодії державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів з громадськими організаціями по протидії торгівлі людьми. Цей захід проводився в рамках проекту „Обмін досвідом у сфері ініціатив, спрямованих проти торгівлі людьми: політика і практика”, який реалізується на Закарпатті громадською організацією „ Веста” за підтримки Британської Ради в Україні.

    Закарпатська громадська жіноча організація „ Веста”, мета якої - надання допомоги та підтримки соціально неадаптованим групам населення, спираючись на принципи анонімності та конфіденційності, пропаганда здорового способу життя, впровадження нових методів та підходів профілактики негативних явищ у суспільстві, реалізує проект попередження торгівлі людьми з 2001 року. Робота проводиться в декількох напрямках: інформаційні кампанії з проблеми торгівлі людьми, різнопланові заходи (семінари, тренінги, круглі столи та інше), послуги анонімної інформаційно–консультаційної телефонної лінії підтримки (3-20-91) з питань виїзду громадян за кордон, а також безпосередня реінтеграційна допомога особам, що потерпіли від торгівлі людьми (за підтримки Міжнародної організації з міграції).

    Голова ЗГЖО „ Веста” та керівник проекту Інна Сабадош ознайомила присутніх, більшість яких є потенційними учасниками проекту, з основними напрямками діяльності по спільному з Британською Радою в Україні проекту на 2007-2009 роки, а саме:

    • семінари для міждисциплінарних груп (міліція, прикордонники, прокурори, судді, працівники СБУ, служба у справах неповнолітніх, соціальні служби, управління охорони здоров’я) .

    • проведення круглих столів та тренінгів для правоохоронців в усіх районах Закарпатської області;

    • залучення засобів масової інформації на місцевому рівні задля висвітлення питання торгівлі людьми з необхідною коректністю;

    • розробку єдиного пакету матеріалів для потерпілих від торгівлі людьми для заохочення їх співпраці з правоохоронними органами.

    Під час зустрічі обговорювалися наступні питання:

    • як врегулювати масовий характер нелегальної трудової міграції з України?

    • Як зробити боротьбу з причинами та наслідками такого ганебного явища як торгівля людьми (трудова та сексуальна експлуатація, торгівля дітьми ) більш скоординованою і дієвою?

    • Як підвищити ефективність інформаційних кампаній щодо протидії торгівлі людьми та досягти належної етики у висвітленні цієї проблеми у ЗМІ?

    • Як допомогти дітям, залишеним напризволяще батьками – заробітчанами (соціальні сироти) ?

    • Як припинити поширення ВІЛ, СНІДУ через канали торгівлі людьми ?

    • Чому так мало розслідувань закінчується засудженням звинувачених у торгівлі людьми або вони отримують лише умовний строк?

    • Як зробити більш дієвою систему захисту свідків (потерпілих від торгівлі осіб) ?

    • Як налагодити внутрішню та міжнародну співпрацю правоохоронних органів?

    Під час конструктивного діалогу учасників круглого столу прозвучало багато пропозицій щодо вдосконалення шляхів взаємодії установ та організацій у протидії торгівлі людьми, а також визначені шляхи досягнення максимальної злагодженості у діях між партнерами для викорінення такого зухвалого злочину ХХІ століття як „біле рабство”

    Захід проводили представники Закарпатської громадської організації „Веста” - Інна Сабадош, Віра Попович, за сприянням Управління УМВС в Закарпатській області – відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. ЗГЖО „ Веста” входить до мережі громадських організацій України з протидії торгівлі людьми і відіграє провідну роль з протидії цьому явищу у своєму регіоні. Захід проводився з метою координації зусиль державних установ і служб та громадських організацій, підвищення ефективності та якості їхньої роботи.
    В Ужгороді сексуальний маніяк із садистськими нахилами катував жінок у власному домі!
    Проституция в Венгрии становится легальным бизнесом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ратушняк первый и является бизнесменом на торговле людьми.ратушняк проклят http://bogakara.narod.ru/