ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці знову зможуть їздити до румун-сусідів на дизель-поїзді!

    20 апреля 2024 суббота
    47 переглядів

    Львівська залізниця розглядає питання про можливість відновлення курсування приміського дизель-поїзда №6901/6902, №6906/6905 Тересва (Україна) - Сигет (Румунія). Про це повідомляє прес-центр Львівської залізниці.

    До 19 жовтня він курсував тричі на тиждень складом 4 вагонів (400 місць). Проте, залізничники змушені були зняти його з рейсу, оскільки пасажири часто послуговувалися ним для перевезення контрабандних товарів, до того ж наповненість поїзда у різні дні не перевищувала 30-40 %. Але основною причиною було те, що через перевезення контрабанди поїзд було арештовано румунськими митниками.

    Львівська залізниця усвідомлює, що приміський поїзд сполученням Тересва - Сигет має велике значення для пасажирів, але вона побоюється, що після відновлення його курсування він знову може стати засобом пересування контрабандистів і заручником закордонних митників. Тому залізничники звертаються до місцевих органів влади Закарпаття із пропозицією, щоб вони узяли можливі наслідки (нищення потяга, арешт) на свою відповідальність і після відновлення курсування поїзда Тересва - Сигет компенсували залізниці завдані збитки. Адже поточні ремонти понищених вагонів обходяться залізниці у тисячі гривень. Також керівництво Львівської залізниці, як один із варіантів відновлення курсування вказаного поїзда, розглядає можливість передачі його в оренду органам влади Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору