ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Сойму Подкарпатських русинів о.Димитрій Сидор заявив, що СБУ відбирає у нього право на свободу слова, і подає до суду

    18 апреля 2024 четверг
    102 переглядів

    Як уже повідомлялося раніше, Служба безпеки України винесла попередження голові Сойму підкарпатських русинів Димитрію Сидору із вимогою не виголошувати закликів до сепаратизму. Своєю чергою священик-русин підготував позов до суду проти СБУ.

    Першими з місцевих політиків на заяви о. Сидора зреагував Блок Юлії Тимошенко в Закарпатській області, який оприлюднив заяву-протест щодо вимог Димитрія Сидора надати Закарпаттю статус самоврядної території «під контролем Росії та ЄС», озвучених 22 лютого на території Російської Федерації.

    БЮТ називав такі заяви антидержавними, сепаратистськими і такими, що завдають шкоди Україні на міжнародній арені, - інформує прес-служба Блоку Юлії Тимошенко в Закарпатській області.

    Натомість Димитрій Сидор повідомив у коментарі ЗІКу, що СБУ відбирає у нього право на свободу слова. «Уявляєте, як це принизливо і грубо: юристи СБУ заявили, що складу злочину у моїх висловлюваннях нема, але попередили, що за такі заяви у майбутньому мене притягнуть до відповідальності за ст. 110 за сепаратизм. Але вони перекрутили нашу декларацію. Ми вимагаємо статусу самоврядності для Закарпаття, а не закликаємо до сепаратизму», - каже священик. Він виступає за автономність Закарпаття у складі України та за введення русинської мови у шкільну програму. СБУ протоієрей звинувачує у тому, що правовий рівень її працівників - «нижче плінтусу». «Русини настроєні дуже строго, - каже о. Сидор. - попередження СБУ, які порочать мою честь на всю державу, можуть рвонути бомбою. Я перший чоловік, який зняв питання сепаратизму, як священик проводжу пропаганду проти нього, а тепер мене ж у цьому і звинувачують».

    Блок Юлії Тимошенко в Закарпатській області звернувся до депутатів Закарпатської обласної ради із закликом стати на захист української державності й «відреагувати належним чином на провокаційні заяви одіозних осіб».
    ОТВЕТ Сойма Подкарпатских русинов на "ПРОВОКАЦИОННОЕ" заявление СБУ
    Закарпатський БЮТ працює на СБУ? Чи СБУ на БЮТ...
    Перспективы "украинского Косово"
    Чем был, есть и будет РУСИНСКИЙ ВОПРОС для Украины?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цікаво, а які дії СБУ в суді буде оскаржувати Гапон? Адже попередження не є підставою для судового позову.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ясь. Ти що не доганяєш ? Падла піариться. Хоче показати себе народним мучеником. Сидора треба виховувати народними засобами - кулаком, каменюкою, палкою... Тому, що завдячуючи нашій активності, ця тварюка останнім часом стала найчастішше згадуваним пройдисвітом закарпатських ЗМІ.А він цього прагне, падла. ЦІ суці треба влаштувати веселе хороводне життя. Де наша молодь.....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Грех большой, но идея хороша!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молоді люди - ваші дії попадають під статтю кримінального кодексу.І не одну.Я сумніваюсь що ви би це сказали публічно.А тут, на не модерованому обговоренню кожний боягуз корчить із себе героя.На відміну від Сидора(я не його прихильник)який публічно виражає свою думку,публічно говорить в голос ви як дрібні шавки погавкуєте з-за паркану.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не гавкай із Європи!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ясь
    29.02.08 (08:47)распространение ложной информации

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    І це з такою публікою Ющенко пхаєся в Європу.Хлопчики - вам хибить елементарна вихованість.З вашими манерами вам жити в рекетирсько-бандитському суспільстві а не в між цивілізованими людьми.Мені ганьба за своїх земляків.Як казав Т.Г.Шевченко: - "доборолась Україна до самого краю...".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хлопці, я вже казав, що якщо Сидор не вирішить чи йому бути з церквою, чи з політикою, то таки буде організована прес-конференція із розвінчування його як псевдо-попа. А ще розповімо всій Україні, як він колись регіоналівську літературу агітаційну в храмі роздавав, як їздив до Вітренчихи шукати захисту русинства до Росії і привозив звідти ФСБшні матеріали і взагалі, дух поганий, зовсім не святий... Думаю, що це буде більше його боліти, як розмови СБУшників

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Волошин, как мне помнится, был священником. При этом украинцы его любят, а русины не очень, по понятным причинам. Д.Сидор тоже священник, но здесь наоборот - у него мандат от русин, а украинцы его не любят. Ну что же - он не женщина, чтобы вам его любить, пошлите письмо в Москву главе РПЦ, в котором укажите, что не согласны с мандатом русин и требуете того-то и того-то. Письмо может откроют. Я бы выбросил.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Павло Павловичу! Повністю з вами погоджуюся. З іншого боку необхідно дуже чітко відрізняти амбіції попа Сидора від русинського руху. Чого бажають русини? Тільки того, щоб держава визнала їх існування, як етнос. Вони прагнуть зберегти свою культуру та самобутність. І це нормально! Бо право нації на самовизначеність є нормою міжнародного права. Держава робить велику помилку, що не визнає русинства. Тим самим штучно створює приценденти, як у даному випадку з випадом Сидора. русинський рух є закономірним. Інше питання, хто використовує його і з якою метою! Але думаю що електорат в переважній своїй більшості вже знайшов відповідь на дане питання.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цікаво, а хтось читав інтервю Сидора regnum в оригіналі? Я щось не знайшов. Добре булоб розмістити цю стенограму на сайті, тоді б обговорення було більш продуктивним.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ярік - Паші
    29.02.08 (10:50) Ошибаетесь! В 2007 году Закарпатское Народное Обьединение, Народна Рада Русинов, Сойм Подкарпатских Русинов на своих собраниях везде вторым пунктом поставили "реализация результатов референдума 1991 года "о самоуправляемой территории" и о.Дмитрий здесь ни при чем". Во вторых "Декларацию" поддержали все русинские организации. Если вы такой активный то почему не в русинской организации? Повлияли бы на процесс! Или со стороны удобней? Поезд уже не остановить, он ждал 16 лет!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Павло Білецький
    29.02.08 (10:25)Паша не распространяй дезу. Кого он поддерживал и почему все знают. И сейчас он показал что найти союзников в украине увы не смогли, их попросту нет. Народ на своей территории живет более тысячи лет и ты предлагаешь чтобы он исчез? Если о.Дмитрий взял на себя смелость то совсем не значит что он должен получать на орехи. Ведь на том формате что предлагаешь ты может получиться обратное! Обличенье украины в геноциде. украина до сих пор не дистанциировалась от "Плана мероприятий по уничтожению русинов"! Ты думаешь можно жить с мыслью, просыпаясь каждое утро, что сегодня согласно "Плана" тебя могут уничтожить? Так что риторику немножко ослабтье. Тема не настолько примитивна и однобокая как вы ее пытаетесь представить.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    олова Світової ради русинів вважає дії Димитрія Сидора екстремістськими
    "Меґаломаньскый блуд патолоґічной візії" називає д-р Михайло Біцко рішення Сойму Підкарпатських русинів видати померлому русину Енді Варголу посвідчення почесного громадянина "Подкарпатской Руси"

    "Меґаломаньскый блуд патолоґічной візії"

    "Меґаломаньскый блуд патолоґічной візії" називає д-р Михайло Біцко рішення Сойму Підкарпатських русинів видати померлому русину Енді Варголу посвідчення почесного громадянина "Подкарпатской Руси"

    Всіх шокувала інформація, яка надійшла з України, що Сойм Подкарпатських русинів почав видавати посвідки неіснуючого „штату“ Підкарпатьска Русь. Під першим номером йде Енді Варгол. Одноіменна організація Е.Варгола в Міджілабірцях дистанціюється від такої практики та вважає такий почин за "меґаломаньскый блуд патолоґічной візії самозваных персон, які дбають лише про власну рекламу, використовуючи при цьому відомих людей, про це заявив на сайті www.rusynacademу.sk Михайло Біцко.

    ***

    Голова Світової ради русинів вважає дії Димитрія Сидора екстремістськими

    Днями, на офіційному сайті Світового конгресу русинів (www.rusynacademу.sk) за підписом Голови Світової ради русинів П.Р. Магочі подано позицію зазначеної міжнародної інституції на оприлюднення Соймом підкарпатських русинів (голова православний священик Димитрій Сидор) "Декларації від 15.12.2007 року" та додатків до неї. СРР вважає ці документи небезпечними, які виступають проти існуючої політичної ситуації в Європі та інтересам карпаторусинського народу.
    Магочі П.Р. піддає критиці твердження Димитрія Сидора, що Сойм є народним парламентом, наявний геноцид русинів в Україні, можливість виникнення етнічного конфлікту в Закарпатській області, Косівський сценарій та роль Росії як стабілізуючого чиннику в розв’язанні русинського питання.
    Для об’єктивності та уникнення кривотолків мовою оригіналу Позиція керівника міжнародного русинства П.Р. Магочія.

    Букурешт, 5. 2. 2008 року

    Позіція Світовой рады Русинів

    15. децембра 2007 року „Сойм Подкарпатських Русинов“ опубліковав Декларацію вєдно з Преамбулов і Додатком, котрый має назву „К 62 годовщине І съезда народных комитетов празднование ... акта анексии?“. Світова рада Русинів поважує вшыткы тоты документы за небезпечны, заміряны проти екзістуючій політічній сітуації в Европі і інтересам карпаторусиньского народа, што жыє на Українї (в Закарпатьскій области) і сусіднїх державах.
    У высше спомянутых документах Сойм ся выголошує за „народный парламент“ а в Преамбулї і Декларації ся твердить, же Україна не має „леґітімне“ право на справованя Закарпатя; же почас шістнадцятёх років Україна робить політіку „скрытой ґеноціды русиньского народу“, же на Закарпатю екзістує реална грозба етнічного конфлікту і же Росія і Европска унія мусять взяти на себе функцію ґарантів рішіня „русиньского проблему“.
    Треба ся позвідати, хто зволив Сойм, котрый ся выголосив за „народный парламент“? Одповідь: нихто!
    А што повісти к грозбі ґеноціды? Теперь на Закарпатю выходять друкованы русиньскоязычны публікації, екзістують школьскы класы (в котрых ся учіть коло 900 школярїв русиньскый язык), леґално функціонують русиньскы сполоченьскы і културны орґанізації, в тім чіслї ай тоты, што суть членами Сойму. Ани єдна особа не стратила свій жывот, не была арештована зато, же ся голосить за Русина. Окрем того, є немало особ русиньского походжіня зо Закарпатя, котры ся стали челныма штатныма представителями теперішнёй Україны, єй влады і верьховного суду. Также о якій „грозбі ґеноціды“ є реч?
    Далшы „арґументы“ Сойму о правдоподобности ці неминучости взнику етнічного конфлікту на Закарпатю вызерають просто абсурдно і протиречать вшыткій історічній і сучасній скусености мірного і гармонічного сполужытя Русинів зо своїма сусідами іншой націоналности. Будь-якы речі о можности міджіетнічного конфлікту суть уражков русиньского народу, оддавна знамого своёв толерантностёв і почливостёв к людём іншого націоналного походжіня ці говорячіх іншым языком.
    Росі

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо цей поїзд їде на Соловки, тоді його потрібно негайно зупинити

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Росія як ґарант вырішіня русиньского вопросу? То звучіть просто смішно, бо хто в Европі буде поважовати авторітарный режім той державы на челї з презідентом Путїном за скуточного ґаранта охраны людьскых прав і демокрації? Ці сучасный російскый режім, як і ёго совєтьскый предходця, мож поважовати за добрый приклад, вартый наслїдованя, про карпатьскых Русинів ці іншый народ в Европі? Позераючі на теперішню політічну сітуацію навколо незалежной Україны, вызвы о поміч з боку Росії (а іщі в документах опублікованых у російскім языку) вызерають як умыселна провокація Сойму проти влады країны, в котрій ёго членове жыють і роблять.
    Обсяг Додатку к Декларації і Преамбулї застрашує іщі веце. Їх авторы выголошують „косовскый сценарь“ як єдиный выход про Закарпатя.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ...А стосовно мого входження в русинську організацію - я б в Світову Раду Русинів пішов.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Провокация!
    На сайте http://www.rusynacademy.sk/index.html
    нет информации "...за підписом Голови Світової ради русинів П.Р. Магочі подано позицію зазначеної міжнародної інституції на оприлюднення Соймом підкарпатських русинів..."

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прес-службі Сойму Пудкарпатських Русинів!
    Вмісто того, щоб надати громадськості для ознайомлення стенограму прес-конференції Сидора в Росії, Ви розповсюджуєте гучні заяви, чим ще більше усугубляєте Сидорове "яксямаєш". Розмістіть ці матеріали на сайті і Сидір в подальшому перестане худіти.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русин1
    29.02.08 (12:46)
    Интересно кто хочет сыграть еще одну фальшивую ноту? А в принципе причем "Світова Рада Русинов" к принятой всеми русинскими организациями Закарпатья "Декларации"? Ведь они не решают за словацких русинов, или польских, или американских! Фальшивка она и есть фальшивка.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    VSJ POLITIKA UKRAINI STROITSJ NA BRIXNI I BEZAKONII MNOGO RAZ DOKAZUYUCI CIVILIZOVANOMU SVITOVI SVOYU UKRAINSKU "DEMOKRATIYU"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    То що зробив піп Сидор великий БЛУД!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цікаво публічна заява щодо кастрування полковника Сидора вважається свободою слова? І яка ж то у попа свобода слова? Це ж не попівське поняття!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А позовну заяву до суду йому ФСБ Росії буде готувати? Чи як?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Світовий конгрес русинів засуджує провокації "русина" Сидора
    http://www.rusynacademy.sk/rusynski/rusyn_kongres.html#Главный_пункт_рїшіня_СРР_–_Позіція_к_Декларації_„Сойму_Подкарпатських_Русинов“

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    HAJ ZHYVE SBU UKRAJINY - MAJSPRAVEDLYVISHE SBU NA SVITI! HANBA TYM SCO HOVORJAT SCHO SBU NE VIDRIZNJAETSJA VID KGB! SLAVA UKRAJINI! HEROJAM SLAVA!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За московсбкі гроші хоче Закарпаття віділити а він сволоч нас українців Закарпаття питався? За цим маразматиком Москва стоїть! Він звідти навіть гавкає! СБУ за таке сажати треба в одиночні камери...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Попозерав вшитко туй тай лем вопрос што нихто не пише по нашому? Айбо никайте фатьові што уповім вам! Нигда шуга нам не бти коли будеме м РАЗГОВАРЕВАТЬ чи РОЗМОВЛЯТИ наконечто ГОВОРІТ уже!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Незнау што і казати! Попозеравим лем што пишете туй! Что по Карпатороссівськй не пишете??? Свуй язк берегти треба! Або м єден народ коли фатьов ГОВОРИМЕ а не РОЗМОВЛЯЄМЕ!