ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Обласна влада радилася про Євро-2012, освіту, медицину, культуру та агроліси Закарпаття

    28 марта 2024 четверг
    59 переглядів

    Протягом останніх місяців Президент України Віктор Ющенко видав низку важливих Указів, спрямованих на соціальний захист українців. Серед них – про роботу державних органів влади зі зверненнями громадян, будівництво доступного житла, забезпечення людям з обмеженими фізичними можливостями доступу до громадських об’єктів, соціальний захист багатодітних родин, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування тощо.

    Минулого тижня також відбулася нарада за участі Президента України, на якій йшлося про розвиток освіти. Як виконуються завдання, поставлені Главою держави, аналізували у вівторок, 4 березня, на нараді голови облдержадміністрації Олега Гаваші з керівниками районів.

    Всі зазначені вище питання на особливому контролі голови облдержадміністрації. В районах відбудуться комплексні чи галузеві перевірки, за підсумками яких будуть проводитися виїзні колегії ОДА. Відтак кожен голова райдержадміністрації ще й прозвітується керівництву облдержадміністрації про пророблену роботу і перспективи розвитку регіону.

    Олег Гаваші підкреслив, що в районах мають бути розроблені програми, які вироблять чітке бачення розвитку таких галузей, як медицина, освіта, культура. Причому необхідно визначитися з пріоритетами, щоб не розпиляти кошти, а якнайшвидше вводити в експлуатацію розпочаті об’єкти.

    На нараді також йшлося про благоустрій і санітарну очистку територій районів. Після останнього паводку береги наших річок перетворилися на звалища сміття. Щоб досягти бажаного результату, генеральне прибирання населених пунктів і загалом районів необхідно проводити постійно і комплексно, а не авральними методами.

    Говорили на нараді і про підготовку області до проведення чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Оскільки Закарпаття є своєрідними "воротами" України на шляху вболівальників із Західної Європи, то вже зараз необхідно розпочати розбудову інфраструктури – пунктів пропуску на кордонах, доріг, готелів, служби побуту, медзакладів тощо.

    Керівники районів порушили на нараді і проблему агролісів. Як зазначалось, у віданні Мінагрополітики близько 12 відсотків закарпатських лісів, однак якщо, скажімо, продаж деревини по лінії держлісгоспів проводиться винятково на відкритих торгах, то у цих "відомчих" лісах контроль влади за реалізацією деревини, лісовідновленням і дотриманням чинного законодавства практично неможливий. До того ж, Тячівський держспецлісгосп протягом кількох років не вирішує проблему погашення заборгованості з виплати заробітної плати своїм працівникам. Тож на найближчу сесію обласної ради виноситься питання агролісів, і депутати вирішуватимуть, в чиєму ж підпорядкуванні мають бути ці ліси, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.
    Як привнести в села Закарпаття культуру і духовність, радилася влада в Ужгороді
    Закарпатська облрада ухвалила крайовий бюджет на 2008 рік

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору