ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президія Демократичної спілки угорців України зробила ЗАЯВУ проти антиугорських випадів в українській пресі

    19 апреля 2024 пятница
    70 переглядів

    Президія Демократичної спілки угорців України стурбовано констатує, що у електронних та друкованих засобах масової інформації України розгортається антиугорська кампанія з приводу пам’ятників на Верецькому перевалі та у Мукачівському замку, угорських назв населених пунктів, та навіть національного прапору, яка підсилюється з кожним днем.

    Особливо викликає занепокоєння те, що з початку спостерігалися тільки поодинокі випади, які на сьогодні, на жаль, набули системного характеру. Свідченням цього є остання заява, підписана окремими професорами УжНУ, деякими депутатами обласної та Ужгородської міської рад, керівниками громадських організацій, та навіть представником УПЦ КП, в якій зроблено безпрецедентний напад на нашу громаду.

    Цей факт викликає особливого обурення у світлі того, що ці випади зроблені проти угорської громади Закарпаття і України в цілому, історична батьківщина якої першою у світі визнала незалежність України. Яка всі роки вважає цю державу своїм приоритетним партнером, підтримуючи відмінні зв’язки з Україною у сфері економіки, торгівлі, культури тощо. Яка першою з держав Європейського Союзу забезпечила громадянам нашої держави безвізовий в’їзд за спрощеним режимом на територію ЄС, керівники якої підтримують безпрецедентні за міжнародними мірками інтенсивні зв’язки з керівництвом України.

    Президія ДСУУ заявляє:

    - будучи угорцями України, ми є невід’ємною частиною угорської нації, але в той же час є рівними, законослухняними громадянами, платниками податків нашої держави, з належними нам правами та обов’язками. Не хочемо бути більшими за українців, росіян та представників інших національностей, але не хочемо бути й меншими за них!

    - століттями жили і живемо у мирі та злагоді з представниками інших націй, що мешкають на нашій батьківщині, тому не допустимо, щоб будь хто з корисних, політичних міркувань сіяв розбрат між нами, наштовхував нас один проти одного.

    Звертаємось до громадськості Європи, України, Угорщини та Закарпаття із закликом засудити спроби, спрямовані на розпал міжетнічної ворожнечі.

    м. Берегово, 9 березня 2008 року
    Львівська обрада проти відкриття 15 березня на Верецькому перевалі пам'ятника на честь створення Великої Угорщини(оновлено)
    Ряд організацій та представників інтелігенції Закарпаття виступили проти активізації в краї антидержавних сил
    Через "русинів" і угорців закарпатські бютівці потягнуть Тягнибока до суду?
    В Ужгороді Держсекретар Угорщини Ференц Геймеші цікавився ситуацією навколо встановлення на Верецькому перевалі пам’ятника переходу угорцями Карпат

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ніхто не виступає проти угорців, навпаки, це симпатичний європейський народ, потрібний нашому краю. Закарпатців обурила спроба Угорщини, встановити на Верецькому перевалі, тобто на території України - історичного символу своєї держави. Звмичайно, що такий жест дружньої держави принижує національну гідність українців, адже ставуиться під сумнів територіальна цілісність України. Робити подібне на території Угорщини, собі Україна не дозволяє, а отже угорцям не потрібно намагатись слідити на українських землях. Ця затія безперспективна. Проти угорців не маю нічого.... при умові дотримання законів України і не приниження національної гідності українців з їх сторони.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Думаю відповідь повинна держати обласна та центральна влада. Угорці Закарпаття і Угорщина тут не при чому - це наслідки PR-у нашого Президента з фестивалю "Червене вино".
    Повторюється ситуація з часів Кучми - коли починається політична ізоляція перших осіб держави - починаються торги історією, власним народом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатець, ти правий. Але, угорці маютьь розуміти, що українці не дозволять їм встановити цей памятник на Верецькому перевалі. Якщо ж вони все таки протиснуть його встановлення, то переконаний, що він там довго не простоїть. НЕ буде ж біля нього цілодобова військова охорона. Цей злощасний памятник, в майбутньому може стати джерелом розбрату і вогнищем конфлікту по лінії угорці-українці, а тому його не потрібно встановлювати..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім 11.03.08 (16:34)
    Я згоден повністю. Просто в часи великих смут завжди постають питання, які є випробуванням для нас усіх.
    Сьогоднішня ситуація має схожість з підривом будинків в Росії свого часу - хтось свідомо загострює політичну та соціальну напругу.
    Але в нас є відмінність в одному - це зброя в руках людей, які грають за правилами тіні.
    Тут не йдеться про інтереси угорців, українців або русинів - тут продовжується політична внутрішньоукраїнська інтрига.
    Стосовно памятників - якщо місцева влада не дала-б дозвіл - що тоді? А сьогодні (вірніше завтра) що вони скажуть?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатець. "Стосовно памятників - якщо місцева влада не дала-б дозвіл - що тоді?". Розумію, що мова йде про той же монумент. Якщо влада не дала дозвіл і надіюсь, що не дасть такого, то нічого страшного не відбудеться. Ми, як держава Україна не брали зобовязань перед жоднож державою, в т.ч і Угорщиною, про те що будемо сприяти розташуванню на своїй землі памятників із сумнівним історичним підтекстом. Головне, щоб держава Україна забеспечила угорцям іх права передбачені нашою Конституцією, а вони поважали і дотримувались українських законів. У такому разі ми заживемо мирно і багато.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    11.03.08 (17:00)
    мадяри охуїли - тобі х..й в рот засуну!
    Провокатор сраний

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Львівська обласна рада сьогодні, 11 березня, під час сесії прийняла звернення до депутатів Закарпатської обласної ради щодо незаконних намагань встановити на Закарпатті чужоземну символіку. У зверненні звучить вимога демонтувати на території області усі символи, які принижують українців, глумляться над їхніми національними почуттями. Також Львівські депутати звернулися до Президента України з проханням втрутитися у ситуацію на Закарпатті, аби не допустити антиукраїнських провокацій, пов’язаних із спорудженням символу чужої держави. У заяві йдеться: «Понад місяць на Верецькому перевалі – на межі Львівської та Закарпатської областей – таємно будують монумент-пам’ятник, який засвідчуватиме, що тут знайшли свою батьківщину… ні, не українці, як можна було сподіватися, а – угорці. Пам’ятник, який символізує «ідею великої Угорщини», зводять швидкими темпами – не розголошуючи в пресі про поспішні будівельні роботи. Цей угорський монумент має стати найбільшим пам’ятником за всю історію Закарпаття – він підніматиметься на 7 метрів над землею і важитиме понад 60 тонн». У заяві вказано, що монумент споруджують поблизу місця, де покояться (досі, до речі, не ексгумовані) останки 600 розстріляних бійців Карпатської Січі, переважно молодих хлопців – закарпатців і галичан, які в 1939 році захищали незалежність Карпатсько-Української Держави в Європі і які першими в Європі вчинили збройний опір фашистським загарбникам.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    11.03.08 (18:37). Люди добрі , а давайте згадаємо з чого все почалось . А почалось з того, що в січні цього розу, з подачі Балоги, Ющенко приїхав в Мукачево, випити закарпатського вина. Для того, щоб цей приїзд не перетворювався у банальну попойку, було запрошено очільника Угорщини, начеб то для вирішення справ государевих. І ось, саме після цієї зустріцчі і почались розмови про будівництво монумента на Верецькому перевалі, а потім почалось саме будівництво. НЕ можу не звернути увагу на те, що і цього разу Ющенко здав національні інтереси України. Спочатку був газ, зараз гідність українського народу. Що далі ?...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бютівському недопалку,це такі,як ти проти закарпатців і створюєте середовище розбрату.Все більше впевнений,що Ю.В. взагалі думає про себе,а що твориться в регіонах іі не цікавить,Час цю популістку гнати з влади та розібратись чим займається іі оточення для неі особисто,і почати треба з іі чоловіка за пачпортом.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    11.03.08 (16:34)Краще, як ти не скажеш - "це наслідки PR-у нашого Президента з фестивалю "Червене вино". Повторюється ситуація з часів Кучми - коли починається політична ізоляція перших осіб держави - починаються торги історією, власним народом".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бизнес структуры которые держат на плаву уже несколько лет такие структуры надо привлечь к ответственности. А лутше всего закрыть нахрен! А франшизеров "Вопака" с полной конфискацией и в тюрьму.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Український край потрібно очисти від всіх негативних елементів в тому числі і мадярів, які розпалююють сипаратизм та подібні настрої. Зарубайте собі на носі мадяри і москалі, Закарпаття є невідємною територією України, а хто хоче своїх гербів, прапорів та памятників то їзжайте собі в мадярщину і там вставновлюйте і розвивайте скільки хочете. Слава Україні!!! Слава Героям!!!