ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Луценко грозит расформировать ГУБОП

    29 марта 2024 пятница
    50 переглядів

    Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО закликає співробітників Управління боротьби з організованою злочинністю не дублювати функцій карного розшуку, а більш ефективно виконувати свою роботу.

    Юрій ЛУЦЕНКО.
    Юрій ЛУЦЕНКО.

    Про це міністр заявив сьогодні в Києві, представляючи особовому складу ГУБОЗ МВС України нового начальника - Володимира БЕДРИКІВСЬКОГО, який одночасно є першим заступником міністра внутрішніх справ України.

    «Я не прихильник ліквідації УБОЗу… Але якщо УБОЗ займатиметься тим, чим повинен займатися кримінальний розшук, для УБОЗ це закінчиться плачевно», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. Він підкреслив, що цей підрозділ має не дублювати функції карного розшуку, а виходити “на вищі, недоступні для звичайних працівників (МВС) схеми, які формують високопосадовці… Тоді він залишиться елітним підрозділом”.

    Підкреслюючи головні завдання, які повинен сьогодні виконувати УБОЗ, Ю.ЛУЦЕНКО назвав: розкриття злочинних схем в земельних питаннях, розмитненні автомобілів, незаконне відшкодування ПДВ, тіньовий обіг спирту і тютюнових виробів.

    «Нас цікавить, хто організовує ці злочинні схеми… Нас цікавить тіло і мозок цього восьминога», - зазначив міністр.

    При цьому Ю.ЛУЦЕНКО відзначив, що за останні 2 місяці УБОЗ був тим підрозділом, який робив «повний наступ на злочинність, тому саме УБОЗ сьогодні на голову вище наступального блоку в МВС».

    Водночас, звертаючись до В.БЕДРИКІВСЬКОГО, Ю.ЛУЦЕНКО висловив сподівання, що кадрові перестановки «будуть мінімальними», оскільки, за його словами, «їх було достатньо за останні півтора місяці».

    В той же час Ю.ЛУЦЕНКО надав повний простір для маневру В.БЕДРИКІВСЬКОМУ у питанні формування своїх заступників, а також щодо призначення начальників обласних управлінь УБОЗ. Відносно останніх Ю.ЛУЦЕНКО зауважив: «щоб начальники обласних управлінь були перевірені результатами роботи», які планується підбити 25 травня, на колегії МВС.
    Нардепы обеспечили себе отдых на 15 млн грн
    Віктор Чепак: "Закарпатська міліція діє у правовому полі і на провокації не піддається"
    Керівництво МВС України не має претензій до роботи закарпатських правоохоронців
    Луценко прокомментировал драку в Ужгороде

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии