ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Русинській провокації на Закарпатті — "STOP"

    24 апреля 2024 среда
    67 переглядів

    Хвиля обурення націоналістичних сил рішенням депутатів Закарпатської обласної ради річної давності докотилася до столиці. Сьогодні УНА-УНСО, Українська партія, “Тризуб” імені Степана Бандери, ОУН та інші патріотичні організації пікетуютьсекретаріату Президента України з вимогою припинити сепаратизм на Закарпатті. Водночас із тією самою вимогою в Ужгороді вони пікетують сесію Закарпатської обласної ради.

    Нагадаємо, причиною протесту стало визнання закарпатськими депутатами національної меншини русинів. 7 березня 2007 року 71 із 90 депутатів Закарпатської облради проголосував за рішення визнати національність “русин” на території області й унести її до переліку національностей регіону. За таке рішення дружньо голосували й регіонали, й частина колишніх депутатів “Батьківщини”, дві угорські партії, СПУ, частково “народники” та найчисленніша в облраді фракція “Нашої України” (її в області очолює брат Віктора Балоги Іван). Тому справедливо, що націоналісти пікетуватимуть саме секретаріат Президента. Основні вимоги пікетувальників: негайно припинити сепаратизм на Закарпатті, притягнути до кримінальної відповідальності депутатів Закарпатської обласної ради, крім того – відставка голови Закарпатської ОДА й порушення проти нього кримінальної справи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

    Утім, як уважає народний депутат Михайло Косів, пікетування в Києві не дадуть результату, адже у столиці не розуміють цієї проблеми. До того ж, за словами депутата, прихильники “русинства” на Закарпатті мають значну підтримку Церкви (Московського патріархату). Саме це, на думку депутата, стало причиною такого результативного голосування. Адже парафіяни цієї Церкви – це водночас електорат, який отці могли б у разі чого налаштувати проти неугодних депутатів. Так, серед прихильників “русинства” багато радикальних священиків, один із яких, за словами пана Косіва, перебуваючи в Москві, просив місцеву владу взяти русинів під свою опіку, адже Закарпаття – споконвічна руська земля. СБУ мусила попереджати невгамовного священика, але чи матиме це результат? Як каже пан Косів, храми Московського патріархату “з російськими “цибульками” замість наших “бань” ростуть у Закарпатті як на дріжджах.

    На думку депутата, ідея русинства – це звичайний анахронізм. “І в Галичині наші діди називали себе русинами, – каже пан Косів. – І “Руську трійцю” ми мали, але вони ж були виразниками яскраво виражених національних ідей. І навіть сам Франко називав себе “русином”. Але на Закарпатті цю ідею чомусь почали ототожнювати не з Руссю, а з Росією, і це вміло роздмухують антиукраїнські сили, які з-за кордону підтримують прояви русинського “патріотизму” на Закарпатті. Тому й голосування, і проблему “русинства”на Закарпатті загалом Михайло Косів уважає провокацією.

    До речі, згідно з даними перепису 2001 року, в Закарпатській області русинами себе визнали 10 тисяч осіб з 1,25 млн. жителів. Загалом на Закарпатті проживає понад 100 національностей.

    Володимир Гринів, "Львівська газета"

    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику

    Націоналісти пікетували президента за сепаратизм у Закарпатті(оновлено)
    Закарпатську облраду пікетують прибічники Тягнибока та КУНа, протестуючи проти встановлення угорського монументу на Верецькому перевалі
    Сойм Подкарпатских Русинов протестует против кампании сплошного перекручивания высказываний лидеров русинского движения в Закарпатье
    Ряд організацій та представників інтелігенції Закарпаття виступили проти активізації в краї антидержавних сил
    Голова Сойму Подкарпатських русинів о.Димитрій Сидор заявив, що СБУ відбирає у нього право на свободу слова, і подає до суду

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Широко анонсированная акция пикетирования Закарпатского областного совета и обладминистрации активистами ВО "Свобода", УНА-УНСО, тризубом им.С.Бандеры, ОУН, в подавляющим большинстве боевиками заперевального разлива 12 марта 2008 года с треском провалилась. Всю обедню им испортили, как это у них принято, конечно же русины. В самый разгар торжества тягниблоховского лозунга: "Украина для украинцев" площадь перед облсоветом заполонили русинские флаги и лозунги: "Русины народ. Мы дома", "Нет бандеризации края", "Закарпатью самоуправление". Все симпатии собравшихся журналистов и зевающей толпы в одно мгновение переметнулись на русинов.
    Фоторепортаж с места событий смотри: http://avtohtonkarpat.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так-так подивився я на цих старих політичних русинських пердунів - Лецович,Гойс та компанія (а де на фотці Петровцій?).
    Не знаю що ці люди зроблять завтра, але до днесь знаву точно єдно - пити много годни.
    Петровцію - ти ще до днесь крадеш книжки з чужих біблотек?
    П.Гойс - а коли в Кушниці появилися русини: ти прйди та скажи їм про це та тя вбють. Они Верховинці дурню !
    Лецовичу - ану яку машину за йсе дістанеш?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Боже мій !Так це і є актив русинів...передовий загін не відбувшогося народу ? Я був шокоіваний від убожества цієї жалкої і смішної одночасно групки дідусів і бабусь. ! Старі пердуни, особи із сумнівним минулим, і без будь-якої перспективи (скоро ж помруть) - це і є русини, які хочуть переписати історію. Народ Закарпаття, з цього часу я переконаний, що реальнї загрози сепаратизму від русинів на Закарпатті, не існує.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ZABERIT TIX 600 BANDEROVSKIX BANDITIV JKIX V 1939 ROSTRILJLI SHOB NEPOZORILI TAM TISTO DLJ PAMJTNIKA NACALO VELIKOI VENGERSKOI ZEMLI!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSIN 2.Придурку . твої коментарі ніхто не читає, крім психіатрів.... Памятаю, що сьогодні на форумі такий собі Камуфляжник плакав, що його народ принижують. Так ось, якщо цей народ складається з таких дебілілів, як цей RUSIN 2, то це не народ, а бидло, марга, сільська худоба. Нормальна людина не називає погиблих у бою - бандитами.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім, вы йсте ся побзерали добре на фотографіі "http://avtohtonkarpat.narod.ru/" Які суть діференції (різниця) меджі "купков" свідомо сфашизованных тягнибоківськых галичан и жителями Пудкарпатя русинами? Маєте проблеми відіти як колысь славні украйинські більшовики тількі бачили, що Україна в Радянськім Союзі щастя знайшла и була між вільними вільна, а між рівними рівна. Зато вам батько Сталін накрав тулько землі! И співали йсте Радянські Украйинці на повноє горло "Хай живе на віки гоя-гой, батько Сталін гоя гой!". А типирь на повноє горло кричите, що русинив не ма!!! як ваш батько Сталін сказав! З Тягнибоковських сфашизованных молодих боло 4 (чотири), котрі держали лозунги "Геть з Української землі Закарпаття чужоземні символи"; З синьими прапорами "Свобода" 6 (шість); а з лозунгом "Геть Мадярський Імперіалізм..." 3 (троє) молодих. Докопи 13 тринадціть; Є то дуже мало для таких организаций як УНО-УНСО, Свобода, Тризуб. Од коли на Україні скін-геди суть старі? То ищи батьки Бандери живуть? На фотографії с Русинськими прапорами лем на фотографіі де є молода пані докопы числивим 10 (десять) молодих. А кідь числиме ай старших з Русинськима прапорами так их боло омного булше як "свідомих патріотів Тягнибока-Бандери".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Obozrevatel'правду пишеш : є різниця - там з боку свинорусів присутні: Шарга старий з педофілом синком - КГБ уже їх не платить , а ФСБ ще не платить. Петровцію - ти ще до днесь крадеш книжки з чужих біблотек? П.Гойс - а коли в Кушниці появилися русини: ти прйди та скажи їм про це та тя вбють. Они Верховинці дурню ! Лецовичу - ану яку машину за йсе дістанеш?
    То такі люди,що пройшли і Крим і РИм, іКГБ,і компартію, і мідні труби.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не займайтесь обливанням г...,якщо ви дійсно патріоти Закарпаття,краю який має свою власну історію а не історію яку пише Київ чи Москва.Спитайте дідів(не в обл.парламенті)та й зрозумійте,що ніколи Закарпаття не було українським чи руським, воно завжди було під владою інтелігентних,для свого часу,народів,та й завжди саме претендувало на такий.А ви замість того щоб це доказувати,доказуєте всіми силами(в Неті)що самі далеко від інтелігенції.Поводьтесь як патріоти і не дозвольте всяким,втратившим глузд, совість,честь,гідність та імя священникам,продавати нас Москві чи Києву як "бидло".Хай вони,як Біблія їх називає духовними"проститутками",себе продають.Але хто їх візьме,вони навіть собі ціни не знають.Не звертайте на них уваги.Одна мудра книга каже:"Дім який розділився сам всобі, той розпадеться".З весною вас краяни

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім, вы йсте ся HE побзерали добре на фотографіі "http://avtohtonkarpat.narod.ru/"
    Головне, што ви Анонім іх чітаєте и дуже файнинько доказуєте, ош ваш попис "бидло" од полякув (ляхів по вашому) є абсолютно обєткивне и історійов без сумнівів оправданоє названіє. Бідло для вашу характерізацію ся стала научнов термінологійов.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    TIX 600 GALICKIX BANDITIV JKIX ROSTRILJLI POZASLUGAM! LUDI JKI PEREXODJT KORDON Z ORUSHIEM I NAVJZUYUT SVOI PORADKI I PRAVA NAD DRUGIM NARODO TOE BANDITSKA NAVOLOC!!! I GORITI IM VSIM VPEKLI I TAKI JK VONI !!! VONI DALEKO VID BOGA I POMISLI SATANINSKI VNIX!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім-бидло

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Закарпатье всю антимадярскую и антирусинскую акцию профинансировали закарпатские франшизеры сети супермаркетов "ВОПАК"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кому не любляться РУСИНИ той най газує туда уткіть прийшов!!!
    Це Русинська земля а гавкайте на своїй землі!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    TIX 600 GALICKIX BANDITIV JKIX ROSTRILJLI POZASLUGAM! LUDI JKI PEREXODJT KORDON Z ORUSHIEM I NAVJZUYUT SVOI PORADKI I PRAVA NAD DRUGIM NARODO TOE BANDITSKA NAVOLOC!!! I GORITI IM VSIM VPEKLI I TAKI JK VONI !!! VONI DALEKO VID BOGA I POMISLI SATANINSKI VNIX!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А я Гуцул, але мені ніколи не спадало на думку що з цього можна зробити національність!? Я думаю це Росія через церкви російського патріархату працює на ослаблення України. У вас там в Ужгороді піп Сидор є він то все заводить. Треба щоб в Церкві Богу служили, а не Росії!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Надо гнать отсюда галичан и бизнес структуры которые их финансируют. Уже более года антирусинские и антимадярские акции финансирует луцкая сеть супермаркетов "ВОПАК". В Закарпатье их представители закарпатские франшизеры. Или власти ждут когда самосуд сделают русины и мадяры? И в однин из ближайших дней сожгут нахрен и все их супермаркеты в Закарпатье и все дома, машины франшизеров? В ближайшие дни!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    СТОП фашистским провокациям на Подкарпатской Руси!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Геть гуцул, язиг, сарматів, геть русинів і руснаків, вшитких руських пацанятів, рудих, лисих і лохматих. Геть мацкалів і мацкальок, одеситів, молдаванок, геть донецьких, черновецьких, тай прохвостнів ефесбешних! Брись татари з монголами, турки з азербайджанцями, геть мадяри з румунами, німці, шпеки з калмиками. Виганяймо всіх народів, а особенно уродів. А конкретно, ми покажем тих кого ніхто не уважить: словацьких циган, совецьких іудеїв і чистокровних білорусів! Хай живе незалежна Біла Хорватія на території Мукачевського района!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Русини держiться ми з вами

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нацикiв сволоту - геть. Це сама вилика гнида i сволота. Як добре було без них жити. Тихо, спокiйно i всi всiх поважали.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На Закарпатті завжди була невелика частина населення, які за гроші можуть ідентифікувати себе навіть папуасами Але до них не слід ставитися серйозно Це малоосвічені, недалекі люди, яких здавна називали у нас гуканами. Серйозним є факт активного будування за гроші московського патріархату пампезних фортець, які слугують базою для розвдувально-підривної роботи російського ФСБ з використанням дурнів на кшталт Сидора. Прости мене господи не до ночі буде згаданий ..