ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорський експерт пропонує провести в Україні міжнародну конференцію щодо ситуації у світі

    16 апреля 2024 вторник
    58 переглядів

    Міжнародний експерт з Балканського регіону, головний радник уряду Угорщини Ласло КЕМЕНІ пропонує провести в Україні міжнародну конференцію щодо ситуації у світі.«Пора європейській еліті взятися за розум і скликати таку ж конференцію, як у 1974-1975 рр. в Гельсінкі. Пора зібрати європейські країни, США і Китай і домовитися, як поводитися надалі», - сказав він.

    Л.КЕМЕНІ зазначив, що в Гельсінському документі зафіксована незмінність кордонів у Європі. За його словами, якщо Косово відділяється від Сербії, це означає зміну кордонів, що, у свою чергу, порушує Гельсінський договір.

    На думку Л.КЕМЕНІ, Україна могла б виступити ініціатором проведення такої конференції. «Україна може бути зв'язуючою ланкою. Я вважаю, що зовнішня політика України може бути спрямована на те, щоб стати ініціатором цього процесу і зібрати різні країни», - сказав він.

    Як вважає експерт, проголошення незалежності Косово може створити небезпечний прецедент.

    У свою чергу, український політолог Дмитро ВИДРІН вважає, що не так небезпечний прецедент з незалежністю Косово, як буде небезпечний прецедент з проголошенням незалежності наступної країни.

    “Один випадок - це випадок, два випадки - це тенденція. Якщо почнеться у світі ланцюгова реакція, то вона почнеться не з Косово, а з другого прецеденту”, - вважає політолог. За його словами, тоді багато хто з тих, хто думає про відділення, зрозуміють, що “запрацювала тенденція”.

    На його думку, найбільш вірогідно, що другим після Косово про свою незалежність заявить іракський Курдистан. Д.ВИДРІН вважає, що він найбільш готовий до відділення від Іраку. “Там є вже уряд, власна, замкнута на собі економіка, і якщо це відбудеться, тоді почнеться багато процесів, зокрема неприємних для України”, - сказав експерт.

    Як сказав Д.ВИДРІН, обрання демократа Барака ОБАМИ Президентом США буде позитивним для внутрішньої політики Сполучених Штатів, оновлення і очищення еліт, проте це покладе початок переформатуванню європейського світу.
    Независимость Косово признала Словения — первой среди республик бывшей Югославии...
    Нaшто зaяцьови стоп–сиґнaл, a Русинaм — "косовськый сцeнaрiй"? — МОВОЮ ОРИГІНАЛУ
    Сербские общины Германии и Венгрии протестуют против независимости Косова
    Закарпатская Русь требует независимости от Украины

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору