ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

1000 дерев висадили учні шкіл Хустщини під час акції озеленення автошляхів Закарпаття

    25 апреля 2024 четверг
    27 переглядів

    На виконання Указу Президента України Віктора Ющенка «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» минулої суботи в Хустському районі Закарпаття вздовж доріг було висаджено 1000 дерев. Таким чином озеленено 4,2 км дороги біля села Велятин та закладено алею довжиною в 700 метрів вздовж дороги до санаторію «Шаян».

    В акції по озелененню дороги взяли участь члени Тернівського шкільного лісництва, яким були вручені пам’ятні подяки. Долучився до благородної справи і відомий громадсько-політичний діяч, депутат Верховної Ради Іван Плющ, який перебував в цей час на Хустщині. Він побажав юним натуралістам, щоб посадка їх першого дерева стала кроком до реалізації мрій.

    Цього ж дня в ході реалізації ініціативи Державного комітету лісового господарства України, Товариства лісівників України та за підтримки Міністерства освіти і науки в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» в урочищі «Бродувський» Драгівського лісництва ДП «Хустське ЛДГ» на площі в 1 га було висаджено 7000 саджанців. Замість хвойнихдерев, які росли на цій ділянці ще рік тому, було висаджено твердолисті породи за спеціальною формулою: на одиницю території посаджено 6 саджанців бука та по два саджанці явора та ясеня. Лісівникам допомагами учні одинадцятого класу Забрідської школи.

    Вже третій рік поспіль лісівники України з метою збереження та примноження лісів для нинішнього та майбутніх поколінь, підвищення екологічного виховання та усвідомлення учнівською молоддю ролі та значення лісових насаджень, саме 21 березня розпочинають проведення Акції зі створення нових лісів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цього року акція триватиме до Дня Довкілля, який відзначатиметься 19 квітня, повідомили "UA-Reporter.com" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.
    На Закарпатті в рамках Всеукраїнської акції "Озеленення країни — спадщина для майбутніх поколінь!" вже висаджено 90 тисяч дерев
    Біля закарпатського Хуста заклали Меморіальний парк "Красне поле", а символічний забір землі звідси в симолічній капсулі доправлять на Говерлу
    На Закарпатті розпочався місячник благоустрою
    На Закарпатті виросте понад 200 тисяч "шкільних" дерев

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору