ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська "Веселка" зачарувала Москву

    19 апреля 2024 пятница
    34 переглядів

    У Москві пройшов один з найпрестижніших у Росії IX міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Запали свою зірку».Зокрема, у номінації «Народна хореографія» взяли участь 14 дитячих колективів майже з усіх країн СНД. Україну на фестивалі представляли учасники зразкового дитячого ансамблю танцю «Веселка» Будинку культури профспілок Закарпаття з Ужгорода, які виступали у двох вікових категоріях: 11-14 та 15-18 років. До речі, за вісім попередніх фестивалів жоден із танцювальних колективів України не отримував призових місць.

    Учасники молодшої групи демонстрували на сцені столиці Росії закарпатський народний танець «Бубнарський» та словацький «Чопаш-чардаш», а старша група — хореографічну композицію «Гуцульська фантазія» і закарпатський народний танець «Березнянка».

    Виступи юних закарпатців високо оцінило авторитетне журі. В обох вікових групах вони отримали першу премію, були нагороджені пам'ятними призами переможців і дипломами лауреатів фестивалю. Кожен з учасників ансамблю одержав подарунок.

    За час перебування в Москві танцюристи ансамблю «Веселка», крім участі у концертній програмі, побували у Тре-тьяковській галереї, цирку, Кремлівському палаці, здійснили вечірню екскурсію по місту.

    Людмила ПЕТРЕЦЬКА, художній керівник зразкового дитячого ансамблю танцю "Веселка" обласного Будинку культури профспілок. UA-reporter.com
    Африка в центре Европы
    Якщо на минулих фестивалях в Ужгороді домінували "коти", то цьогоріч — вже явно "кішки"...
    У 2009 році Всеукраїнський літературний фестиваль проходитиме у Нижньому Селищі на Закарпатті?
    "Танці з Карпатами" в Ужгороді зібрали близько 300 учасників з різних куточків України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору