ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На заході Україні зростає народжуваність

    28 березня 2024 четвер
    24 переглядів

    Загалом в Україні смертність перевищує народжуваність, проте у західних областях помітні позитивні тенденції.В Україні загалом смертність перевищує народжуваність, і, за даними Світового банку, до 2025 року населення може зменшитися до 37 мільйонів осіб. Між тим, у західних областях демографічна ситуація покращилася.



    Приріст населення практично у всіх областях Західної України фіксують медики. На Львівщині торік народилося на 0,5% більше людей, ніж померло. В інших областях цей показник ще вищий.



    Релігійність жителів західного регіону, відмова від штучного переривання вагітності дає свій позитивний результат, відзначають чиновники медичних управлінь.



    З цим погоджується й експерт, лікар-демограф Анна Семенюк. На її думку, саме духовний чинник і діяльність громадських організацій зменшують рівень алкоголізму, наркоманії та суїцидів, що є дуже поширеним явищем на сході України, і збільшує там кількість смертей серед підлітків.



    "Але найбільший вплив на демографічну ситуацію має влада. Образно кажучи – населення вмирає від влади. Ми маємо страшну стресову ситуацію в країні, і її створюють політики. Людина не відчуває забезпеченого майбутнього, песимістичні настрої погіршують здоров’я і відповідно демографічну ситуацію", - вважає Семенюк.



    Історичний фактор - репресії та голодомори, нездорова екологія, низький рівень профілактичного лікування та надання першої допомоги, недоступність медицини для сільського населення - формує песимістичну демографічну перспективу для українців, і грошова допомога жінкам при народженні дитини не врятує ситуацію, науковці про це говорять, але держава не чує, заявляє Семенюк.

    посилання




    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору