ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський БЮТ не зміг зареєструвати нових депутатів обласної ради

    29 березня 2024 п'ятниця
    106 переглядів

    Закарпатська обласна територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації нових депутатів обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко. У своєму рішенні обласна ТВК наголосила на тому, що закон не має зворотної дії, він також не обмежує прав депутатів переходити до іншої фракції.БЮТ отозвал Михаила Мартина с должности зампредседателя Закарпатского облсовета

    "На момент створення в обласній раді двох фракцій "(Батьківщини" і "БЮТ"), до яких увійшли депутати від Блоку Юлії Тимошенко, закон порушений не був", - йдеться у рішенні комісії від 14 липня. У ньому також зазначено, що політична партія повинна повідомити про рішення щодо відкликання депутатів у ЗМІ, чого зроблено не було. Також БЮТ не конкретизував, за що саме відкликав депутатів. Тому, члени ТВК вирішили, що підстав для відкликання депутатів обласної ради і реєстрації нових немає, інформує Захід.net.

    Тепер на рішення обласної ТВК БЮТ готує позов до Адміністративного суду.

    UA-reporter.com нагадує, що згідно з рішенням міжпартійного з’їзду БЮТ від 30.06.2008 р., у відповідності до пунктів 1, 2, 2.1., 3, 5 та 6 „Положення про порядок відкликання та дострокового припинення повноважень депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим та депутата місцевих рад”, на підставі пункту 2 частини 1, частин 4-6 статті 5 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад” відкликано та достроково припинено повноваження 14 депутатів Закарпатської обласної ради та 2 депутатів Перечинської районної ради, що були обрані за виборчим списком БЮТ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Картинка користувача Гость.