ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

60 км сплаву гірською Тисою вже вдруге здійснила група закарпатців з обмеженими фізичними можливостями

    24 квітня 2024 середа
    53 переглядів

    12-13 липня для групи людей з обмеженими фізичними можливостями обласним благодійним фондом допомоги та реабілітації інвалідів «Суспільство для всіх», керівником якого є депутат Закарпатської обласної ради Олександр Сухан, було організувано сплав по Тисі.

    Основна мета акції – це здоровий та активний відпочинок та подолання психологічних комплексів. Захід відбувся за підтримки Закарпатського обласного осередку партії „Єдиний Центр”, який очолює Іван Балога.

    На Закарпатті такий сплав Тисою провели вдруге. За словами відомого закарпатського інваспортсмена Олександра Сухана, для людей з особливими потребами це серйозний тест на витривалість, спосіб довести по-перше собі, що ти можеш впоратися із стихією. Для людей з ураженнями опорно-рухового апарату – це також і можливість здобути навички самостійного життя, максимально незалежного від сторонньої допомоги. Для того, щоби сплав відбувся безпечно, напередодні фахівці провели для групи повний інструктаж.

    Хоч більшість у команді були новачками, однак понад 60 км сплаву за 2 дні пройшли успішно. Це ще раз довело: участь у водному туризмі може брати будь-хто. А для людей з обмеженими фізичними можливостями, каже голова благодійного фонду „Суспільство для всіх”, – це і психологічний тренінг. Головне - мати бажання і як слід налаштуватися на водну подорож.

    Олександр Сухан повідомив, що наразі в Києві та Львові створено асоціацію інвалідів-колясочників, з якими лікарі проводитимуть активну реабілітацію. Вже наступного року представники цих організацій також візьмуть участь у сплаві по річці „Тиса”, – запевнив голова благодійного фонд. повідомили з прес-служби Закарпатського благодійного фонду „Суспільство для всіх”, інформує ЗІА "Простір".

    UA-reporter.com
    16-24 серпня — історико-етнографічний сплав на катамаранах по річці Дністер
    Закарпатські мери сплавлялися гірською Тисою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору