ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Черговий будинок сімейного типу відкритий на Закарпатті

    24 квітня 2024 середа
    47 переглядів

    Як уже повідомляв UA-REPORTER.COM, 17 липня в с.Широке Виноградівського району Закарпаття відбулася радісна подія – відкриття дитячого будинку сімейного типу та вручення ключів від будинків багатодітним родинам.

    Новий будинок сімейного типу у с.Широке Виноградівського району Закарпаття.
    Новий будинок сімейного типу у с.Широке Виноградівського району Закарпаття.

    На Закарпатті успішно реалізовують проект "Зігрій любов’ю дитину"

    На подвір’ї дитбудинку в Широкому було велелюдно. На відкриття завітали міністр сім'ї молоді та спорту Юрій Павленко, донька президента, Голова Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов`ю дитину» Віталіна Ющенко, голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші. Останній, відкриваючи урочистості, висловив слова подяки главі держави за ініційовану загальнонаціональну програму “Зігрій любов'ю дитину”. Гаваші також зазначив, що Закарпатська область посідає одне з перших місць за реалізацією цієї благородної місії.

    Віталіна Ющенко, яка опікується програмою, у своєму виступі зазначила, що без підтримки меценатів дуже важко впроваджувати такі проекти у життя. Проте, є люди і у великому бізнесі, які не шкодують грошей на підтримку багатодітних родин. Донька президента Ющенка назвала багатьох людей, що долучаються до цієї роботи, зокрема відомого бізнесмена Рената Ахметова, за щирої підтримки якого вдалося закупити і обладнати будинки для багатодітних родин. Так, зокрема, для 11 закарпатський багатодітних родин благодійним фондом Рената Ахметова було вручено ключі від будинків. Відрадно, що посильну допомогу надали й інші благодійні організації.

    На заході були присутні багатодітні мами з усіх куточків Закарпаття. Кожній із них, згідно Указу Президента України, було присвоєно звання “Мати-героїня”. Коли називали скільки дітей народила та чи інша багатодітна мама – багато хто затамовував подих. Найменше дітей називали п’ять, найбільше – 13, 14, 15.

    Треба сказати, що Виноградівський район був одним із піонерів щодо створення дитячих будинків сімейного типу. До слова, ще у 2002 р. тут з'явився перший такий заклад. Сьогодні це 25 за ліком дитбудинок.

    Після того, як завершилися урочистості у Широкому, кортеж із гостями вирушив до Виноградова, де також відбудється подібний захід з цієї ж нагоди.

    Іван ТУПИЦЯ, для UA-reporter.com із Виноградова

    Ключи от новых домов получили 11 многодетных семей Закарпатья
    На Закарпатті Юрій Павленко вручив 16 орденів "Матерям-героїням"
    Вместо Ющенка та Ахметова дом для многодетных семей на Закарпатье открывала дочь Президента (ОБНОВЛЕНО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору