ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Цьогоріч в пропуску через кордон відмовлено понад 4300 неповнолітнім українцям

    20 квітня 2024 субота
    20 переглядів

    На телефон служби „Довіра” Державної прикордонної служби України зателефонував чоловік, стурбований тим, що його дитину намагаються незаконно вивезти за кордон.Він повідомив, що 14-річного сина на постійне проживання в Італію буде везти мати, яка не має оформлених документів для цього, крім того, син не має бажання виїжджати з України.

    Інформація про можливу спробу незаконного вивозу дитини одразу ж була розіслана до пунктів пропуску через державний кордон. 34-річну жінку з сином виявили на Закарпатті під час оформлення в пункті пропуску „Малий Березний” пасажирів мікроавтобуса „Мерседес”. Мандрівниця пред’явила інспекторові прикордонного контролю нотаріально завірений дозвіл батька на вивезення сина, але термін дії документа закінчився, тому її з неповнолітньою дитиною на пропустили через державний рубіж.

    Загалом схожий випадок, коли один з батьків намагається вивезти за кордон неповнолітню дитину без дозволу іншого, не поодинокий. Проте частіше батьки просто забувають оформити такий дозвіл, який має бути завірений нотаріусом, і через це їхні чада не можуть виїхати з України. Всього у першому півріччі цього року співробітники Держприкордонслужби з об’єктивних причин відмовили у пропуску через кордон понад 4300 неповнолітнім українцям; понад 1200 з них не мали дозволу обох чи одного з батьків (опікунів), повідомили JeyNews в прес-службі Держприкордонслужби України.

    UA-reporter.com

    Які документи потрібні дітям для поїздки за кордон?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору