ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття відвідав начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда

    19 квітня 2024 п'ятниця
    58 переглядів

    Закарпатський обласний центр з гідрометеорології розпочав впровадження продукту метеорологічної моделі «Аладін» в секторах Гідрометцентру, які відповідають за прогнозування погодних умов та паводків Закарпаття. З роботою моделі на Закарпатті ознайомився і начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

    Для фахівців провели спеціальний семінар щодо правил користування продуктом у межах реалізації Проекту INTERREGIIIBCADSES/TACIS «Покращення системи управління паводками» за участю експертів і спеціалістів Словацького Гідрометеорологічного інституту. На тренінгу також був присутній начальник Українського Гідрометцентру Микола Кульбіда та представники Закарпатського облводгоспу, який саме впроваджує проект в Україні, повідомили в обласному виробничому управлінні по меліорації і водному господарству.

    Впродовж реалізації Проекту "Покращення системи управління паводками" (2007-2008 роки), який фінансується коштом Єврокомісії, Закарпатський гідрометеоцентр отримав можливість користуватись продуктом синоптичної моделі «Аладін», що успішно впроваджується в роботі гідрометеорологів 16 країн Західної Європи та Азії.

    «Аладін» вже запущено в дію, він дозволяє прогнозувати погодні умови на 3 доби.

    Отримання продукту моделі «Аладін» сприяє покращенню прогнозування погодних умов в області і, головне, отримати прогноз сильних опадів, що є найважливішим при прогнозуванні паводків на річках області.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору