ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події на 22.07.2008 р.

    20 квітня 2024 субота
    19 переглядів

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4183 заяви про злочини. Вжитими заходами 1628 (38,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 38 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 4 обрізи мисливських рушниць, гранату, 1,3 кг вибухівки та 117 набоїв.



    За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 37,4 кг наркотичних засобів.



    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6635 осіб.



    За порушеними кримінальними справами заарештовано 43 особи.



    Протягом минулої доби порушено 79 кримінальних справи за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.



    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 182 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 284 – травмовані.



    У селищі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдова, робітника за наймом. Попередньо встановлено, що він на будівельному майданчику під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем свого співвітчизника.



    В місті Нова Каховка Херсонської області на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмами голови громадянина, який в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 52-річного громадянина, особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.



    У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті увірвався до приміщення відділення акціонерного комерційного банку, розбив молотком скло загородження каси й відібрав у касира 22 тис. грн. та 3 тис. євро.



    У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Азербайджанської Республіки (в Україну прибув з метою працевлаштування). Попередньо встановлено, що він удень на території торговельного центру у трьох приватних підприємців викрав промислові товари (вилучено).



    У місті Сніжне Донецької області затримано 49-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 340 г вибухівки.



    У селищі Полтавської області затримано 52-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 1 кг вибухівки.



    На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника комунального житлово-експлуатаційного підприємства. Вона вимагала та отримала 5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання йому довідки на приватизацію квартири. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).



    На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника торгового відділу міськвиконкому. Він вимагав та отримав 600 грн. хабара від приватного підприємця за неприйняття відносно неї заходів реагування по адміністративному матеріалу. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).



    У цій же області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох жителів обласного центру. Вони, використовуючи підроблені пластикові банківські картки, намагалися отримати гроші в банкоматах акціонерного комерційного банку. У правопорушників вилучено 166 згаданих карток. Слідчим органом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.200 КК України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнання для їх виготовлення).



    На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб кредитної спілки. Вони, без отримання відповідної ліцензії, незаконно залучали на депозитні рахунки грошові кошти громадян (загальна сума понад 23 млн. гривень). Крім того, згадані посадові особи по підроблених договорах кредитування отримали у вказаній кредитній спілці грошові кошти в сумі понад 3,4 млн. гривень. Слідчим органом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.202 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).



    В Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця. Він у 2007 році надав до банкової установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі понад 650 тис. гривень. Слідчим органом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).



    МВС України



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору