ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Гірська Рахівщина на Закарпатті опинилася у водяному полоні

    19 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів

    24 липня через сильні зливи у закарпатському місті Рахові внаслідок зсуву ґрунту на вул. Теринтин було пошкоджено гараж з автомобілем ВАЗ-2102, господарські споруди місцевого мешканця. Окрім цього через загрозу руйнування житлового будинку його разом з сім’єю евакуйовано до родичів.

    У селищі Ясіня зруйновано 18 дерев’яних мостів місцевого значення, пошкоджено один залізобетоний міст місцевого значення через р.Чорна Тиса. Стихія знесла 150 погонних метрів бетонних та1000 пагонних метрів дерев’яних берегоукріплень русла р.Чорна Тиса. Постраждав також і житловий сектор: було підтоплено 46 будинків в присілках Лопушанка і Стебний також підмито житловий будинок по вул. Набережна з якого відселено сім’ю в складі 5 чол. до родичів. Через негоду відсутній рух по вулицях Возєднання, Боркан, Підгірна й частково припинено рух по вул. Горець, І.Франка.

    У селі Чорна Тиса підмито залізобетонний міст через р.Чорна Тиса, а по вул. Центральна - пошкоджено дорогу. На вулиці Шевченка зруйновано дорогу біля дитсадка (рух припинено), підтоплено 10 будинків.

    У селі Лазещина вода забрала 4 дерев’яні містки через потоки місцевого значення. Було зруйновано один великий дерев’яний транспортний міст (місцевого значення). В урочищах Ізімір та Плитоватий зруйновано 500 метрів дорожнього полотна.

    У селі Розтоки підмито опору підвісного моста, рух через нього припинено.

    На 173+800 кілометрі автошлях регіонального значення Мукачево-Рогатин між м. Рахів та с. Білин було пошкоджено дорожнє полотно завдовжки близько 20-25м, шириною 4м, висотою 3м. Рух автотранспорту на даній ділянці автодороги – односторонній. На місці пригоди працюють дорожники та рятувальні підрозділи.

    25 липня о 01 год. 30хв. в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло повідомлення про зсув ґрунту з деревами в річку Лазещина в с. Лазещина. Через це змінилася течія русла на автодорогу регіонального значення Мукачево - Рогатин між населеними пунктами Ясіня та Лазещина. Внаслідок цього підтоплено близько 300 метрів дорожнього полотна (висота рівня води на автошляху близько 0,5 м) та 10 житлових будинків. Станом на 04 год. 30 хв. затор ліквідували і рівень води пішов на спад.

    О 01 год. 50 год. 25 липня в наслідок виходу води з русла р. Чорна Тиса біля с. Костилівка (урочище Клифа), було підтоплено автошлях регіонального значення Мукачево - Рогатин (річка протікає вздовж дороги).

    О 07 год. 20 хв. підтоплення автодороги регіонального значення Мукачево -Рогатин біля с.Луг завдовжки близько 350 метрів, висота рівня води сягає 80 см. На місці пригоди працюють дорожні служби та підрозділи оперативно-рятувальної служби, повідомили UA-reporter.com у Центрі пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.
    На Закарпатье из-за сдвига почвы изменилось русло реки Лазещина, а в Хусте стихией подтоплена "музыкальная" улица (ФОТО)
    Два десятка мостов разрушены стихией на Закарпатье
    На Ивано-Франковщине ливни размыли дороги и повредили мосты
    Про наслідки дощового паводку на Львівщині

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору