ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні порушено 1,5 тисячі кримінальних справ за фактами торгівлі людьми

    29 березня 2024 п'ятниця
    41 переглядів

    Чи не найбільше немовлят використовують зі злочинною метою в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді.

    Центр Ужгорода переповнений жінками ромської народності, які жебракують з дітьми на руках. При чому ці діти ніколи не плачуть і весь час сплять, імовірно, їх годують снодійними чи й алкоголем.

    Такі дані навела голова громадської організації «Веста» Інна Сабадош під час проведення тренінгу «Висвітлення проблеми торгівлі людьми засобами масової інформації та формування позитивної громадської думки щодо потерпілих осіб» в Ужгородському прес-клубі реформ, повідомляє ЗІК.

    Вплинути на таких жінок, за словами Інни Сабадош, майже неможливо. З цією проблемою намагалися боротися і правоохоронці, і обласна служба у справах неповнолітніх, проте покарати таких батьків майже неможливо. В Україні наймолодшою жертвою торгівлі людьми стала 3-річна дитина.

    Голова громадської організації «Веста» Інна Сабадош також повідомила, що близько 30 тисяч закарпатців працюють за межами області, найчастіше у Києві та у Київській області.

    За інформацією Закарпатського обласного центру зайнятості, минулого року на заробітки виїхали близько 100 000 працездатних закарпатців, близько 30% із них працюють в Україні, але за межами рідної області.

    Інна Сабадош розповіла, що все частіше заробітчани потерпають від торгівлі людьми. При чому, якщо раніше поширеною була сексуальна експлуатація заробітчанок, то сьогодні все частіше на перший план виходить трудова експлуатація, від якої потерпають незалежно від статі. До «Вести» по допомогу з часу існування організації (з 2001 року) звернулися 74 людини, що потерпіли від торгівців людьми. З них 6 – чоловіки. Найстарша жінка мала 51 рік.

    UA-reporter.com
    Закарпаття: Їхня адреса — не дім і не вулиця...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору