ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Впійманого на Тернопільщині рецидивіста підозрюють у розбійному нападі

    25 квітня 2024 четвер
    17 переглядів

    Затрманий 40-річний чоловік раніше сім разів вислуховував вироки судів за найрізноманітніші злочини, а половину прожитих ним років провів у виправних колоніях. Але злочинного ремесла так і не покинув.Як повідомили в прес-службі УМВС у Тернопільській області, співробітники Бучацького райвідділу міліції затримали небезпечного злочинця, якого підозрюють у розбійному нападі, пограбуваннях та інших злочинах. Цікаво, що 40-річний чоловік раніше сім разів вислуховував вироки судів за найрізноманітніші злочини, а половину прожитих ним років провів у виправних колоніях. Але злочинного ремесла так і не покинув.



    До чергової частини Бучацького райвідділу зателефонували з районної лікарні. Медики повідомили, що в реанімаційне відділення із санаторію з села Язлівець доставили 32-річного тернополянина. Потерпілий від невідомого отримав ножове поранення. Як з’ясувалося згодом, допоки потерпілого везли до медичного закладу з віддаленого села, його кривдник тим часом чинив інший важкий злочин – розбійний напад на будинок місцевого пенсіонера.



    Слідчо-оперативна група райвідділу міліції поспішила в село, ще не відаючи про інший злочин. Опитавши пацієнтів санаторію та місцевих селян, міліціонери дізналися, що напередодні ті бачили якогось підозрілого чоловіка з жінкою, котрі ночували в одному із закинутих сільських будинків. Але там правоохоронці гостей не застали. Пошуки довелося розширити. Міліціонери стали прочісувати навколишній ліс.



    Тому, хто посилено працює, завжди щастить – невдовзі зловмисника, якого звати Іван, вдалося розшукати. Близько четвертої години ночі оперативники затримали його. Озброєний ножем чоловік став чинити опір, але міліціонери були готові до найскладніших ситуацій – на руках злочинця замкнулися наручники. Вже тоді стало відомо, що підозрюваний у нанесенні тілесних ушкоджень тернополянинові причетний до пограбування місцевого пенсіонера. Під час розбійного нападу зловмисник заволодів двома мисливськими рушницями.



    Домівку потерпілого пенсіонера вибрав не випадково. Мав точну інформацію, що той тримає вдома мисливську зброю. Вчинити важкий злочин допомагала напарниця з Харківської області Валентина.



    Зловмисник вибив вхідні двері до будинку самотнього чоловіка, добряче віддубасив потерпілого і, навіть штиркнув кілька разів ножем, аби той зізнався, де ховає ключ від сейфу. Та пенсіонер мовчав. Тоді й прийшло в голову нападникові винести з хати цілий сейф. Допомогла напарниця. З 40-кілограмовим трофеєм кримінальна парочка подалася до лісу. Там вони розбили металевий ящик, дістали звідти заощаджені потерпілим 65 євро, 95 американських доларів, 850 гривень, а також мисливські рушниці ІЖ-57 та ІЖ-27, набої до них, мисливський ніж. Зброю зловмисник надійно заховав і міліціонери потратили чимало часу, щоб розшукати її у лісі.



    До слова, ще одна жертва кримінального рецидивіста – поранений тернополянин – ножем в шию отримав тільки за те, що випадково під час розмови словом заперечив лиходієві.



    За оперативними даними, пройдисвіт планував перебратися до Чернівецької області, відтак – перетнути кордон. Але планам завадили тернопільські міліціонери.



    Як з’ясувалося, затриманий народився в одному із сіл Чортківського району. Останнього разу перебував під слідством та отримав шість з половиною років в’язниці за скоєння розбійного нападу та крадіжок в Одесі. Два роки тому він, так би мовити, залишив кримінальні сліди у Бучацькому районі. Тоді пограбував неповнолітнього хлопця – відібрав у нього кількасот гривень та мобільний телефон. Міліціонери розшукували його. Тепер зловмисника арештували. Триває розслідування, повідомляє JeyNews.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору